طرز تهیه قرابیه بادبزنی با رومال شکلات؛ یک شیرینی خوشمزه با ماندگاری بالا
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، در گزارش زیر طرز تهیه قرابیه بادبزنی را به شما آموزش می دهیم.
به گزارش ، شیرینی یا قرابیه بادبزنی از شیرینی های ترکیه ای بسیار خوشمزه و زیباست که شکل و طرح روی شیرینی شبیه بادبزن است این شیرینی جزو شیرینی های خشک محسوب میگردد و میزان شیرینی متعادل و ملایمی دارد و برای عصرانه و کنار چای بسیار مناسب است.
در صورت دلخواه میتوانید ما بین دو شیرینی از شکلات یا مارمالاد هم بهره ببرید و شیرینی ها را به صورت ساندویچی سرو کنید
این شیرینی ماندگاری بسیار بالایی دارد و داخل ظرف در بسته به مدت طولانی تازه میماند به همین دلیل بسیار مناسب پذیرایی در مناسبت های خاص مثل عید نوروز است و از قبل میتوان آن را برای شیرینی عید آماده و نگهداری کرد.
کره نرم شده در دمای محیط 75 گرم
تخم مرغ 1 عدد
پودر قند 50 گرم
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری سر خالی
نمک 1 پنس
نشاسته ذرت 10 گرم
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
آرد سفید قنادی به میزان لازم
زرده تخم مرغ 1 عدد
پودر کاکائو نصف الی یک قاشق چایخوری
شیر 1 قاشق مرباخوری
1- برای آماده سازی خمیر شیرینی کره به دمای محیط رسیده و پودر قند الک شده رو داخل ظرفی بریزین و اول با یاری چنگال پودر قند رو به خورد کره بدین تا کاملا جذب کره بشه.
2- و بعد با دور کند همزن خیلی کم در حد یکدست شدن مواد هم بزنید و بعد تخم مرغ و وانیل رو به مواد اضافه کنید.
3- و با دور کند همزن کاملا مخلوط کنید و بعد نشاسته ذرت و بکینگ پودر رو به مواد اضافه کنید.
4- و با لیسک یا قاشق کاملا مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه و در نهایت آغاز به اضافه کردن آرد الک شده کنید و یک پنس نمک رو هم به همراه آرد به مواد اضافه کنید.
میزان آرد در این شیرینی معین نیست و، چون میزان جذب آب آرد های مختلف با هم تفاوت داره میزان آرد مصرفی با توجه به نوع هر آردی متفاوته آرد رو باید کم کم اضافه کنید و اول با لیسک یا قاشق کاملا مخلوط کنید تا به حدی برسه که دیگه نشه با قاشق مخلوط کرد.
بعد آغاز به اضافه کردن آرد کنید و با نوک انگشتان آرد رو با مواد مخلوط کنید به هیچ وجه از کف دست استفاده نکنید، چون داخل این شیرینی از کره استفاده شده و حرارت دست ممکنه باعث به روغن افتادن خمیر بشه و در نهایت شیرینی شما کاملا خشک و سفت بشه.
5- آرد رو تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیف و نچسبی حاصل بشه. خمیر رو روی کاغذ روغنی به یاری وردنه به ضخامت چند میلی باز کنید.
6- و بعد با کاتر گرد دالبر قالب بزنید (میزان قالب رو بسته سلیقه تون میتونید کوچیک یا عظیم انتخاب کنید) خمیر های اضافی رو جمع کنید و خمیر های قالب زده رو به یاری چاقو از وسط دو نیم کنید و هر قسمت رو داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده قرار بدین و مابقی خمیر رو هم به همین شکل قالب بزنید.
7- برای رومال شیرینی زرده تخم مرغ و پودر کاکائو رو با چنگال کاملا مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه بسته به کیفیت و مرغوب بودن کاکائو از نصف یا یک قاشق چایخوری کاکائو بهره ببرید رنگ رومال باید کمی تیره باشه کاکائوی من، چون با کیفیت بود نصف قاشق چایخوری کافی بود. بعد شیر رو به مواد مخلوط زرده و کاکائو اضافه و کاملا مخلوط کنید. به یاری قلمو از رومال روی شیرینی ها برنید.
8- تا روی شیرینی ها کاملا با رومال پوشش داده بشه و بعد به یاری نوک چاقو یا سیخ چوبی (من هر دو رو امتحان کردم سیخ چوبی راحت تر بود) روی شیرینی ها طرح بندازید و از سمت دالبر های شیرینی به سمت مرکز بکشید طوری که رومال کنار زده بشه و رنگ روشن شیرینی دیده بشه.
سینی شیرینی ها رو داخل فر گرم شده با دمای صد و هفتاد درجه سانتی گراد قرار بدید به مدت حدودی پانزده الی بیست دقیقه، اما توجه کنید که زمان در فر های مختلف متفاوته (زمان پخت با توجه به میزان کاتری که انتخاب میکنید و عظیمی و کوچیکی اون و ضخامت شیرینی هم کم و زیاد میشه)
همین که کناره های شیرینی کمی طلایی شد از فر خارج کنید این شیرینی جزو شیرینی های خشک هست و حالت ترد داره، ولی کاملا خشک و بیسکوئیتی نیست اگه زیاد داخل فر بمونه خشک تر میشه پس بلافاصله بعد از این که کناره ها طلایی شد از فر خارج کنید. اجازه بدید شیرینی ها داخل سینی خنک بشن و بعد جا به جا کنید.
این شیرینی ها به صورت ساده و در کنار یک فنجان چای در وعده عصرانه بسیار دلچسب هستند. اما در صورت دلخواه میتونید ما بین دو شیرینی از شکلات صبحانه یا مارمالاد هم بهره ببرید.
تعداد شیرینی ها بسته به سایز قالبی که انتخاب می کنید متفاوته با سایزی که من برای شیرینی انتخاب کردم حدود 36 عدد قرابیه شد.
برای عطر و طعم بهتر میتونید از رنده پوست پرتقال هم داخل شیرینی بهره ببرید و به همراه تخم مرغ به مواد اضافه کنید.
تمام مواد اولیه در این شیرینی باید به دمای محیط رسیده باشن.
چنانچه از فر برقی استفاده میکنید درجه حرارت فر رو بیست درجه پایین تر از دمای گفته شده تنظیم کنید یعنی صد و پنجاه درجه سانتی گراد
بعد از جمع شدن خمیر، از ورز دادن بیش از حد آن خودداری کنید. چون داخل شیرینی از کره استفاده شده و ورز بیش از حد اون باعث به روغن افتادن خمیر و سفت شدن شیرینی میشه اگه دیدید که خمیر شیرینی در حال روغن انداختن و نرم شدنه بلافاصله اون رو داخل یک کیسه نایلونی در یخچال به مدت سی دقیقه قرار بدین تا آماده قالب زدن بشه (بهتره شیرینی رو داخل نایلون به حالت مسطح در بیارین تا فراید خنک شدن سریع تر اتفاق بیفته)
اگه شیرینی شما خشک و سفت شد یعنی یا بیش از میزان در فر مانده یا خمیر آن به روغن افتاده، به روغن افتادن خمیر باعث جمع شدن شیرینی هم می گردد.
اگه فقط یک سینی دارید و میزان اون کوچکه در دور دوم پخت از چیدن شیرینی ها داخل سینی داغ خودداری کنید و اجازه بدید سینی کاملا خنک بشه.
در شیرینی های کره ای بهتره حتما مواد رو با ترازو میزان گیری کنید تا دقت میزان گیری بالا باشه، چون اشتباه در میزان گیری باعث پهن شدن یا سفت شدن شیرینی میشه.
امیدوارم از این طرز تهیه خوشتان آمده باشد. برای طرز تهیه شیرینی های خوشمزه دیگر به دسته بندی کیک و شیرینی سری بزنید.
منبع: اکالا
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان