طرز تهیه کاپ کیک انار

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، خبرنگارانـ کاپ کیک یا کیک فنجانی نوعی کیک تک نفره فانتزی است که در قالب های کاغذی مخصوص تهیه می گردد و روی آن را با خامه و انواع میوه و شکلات تزیین می نمایند. اولین بار شخصی به نام امیلیا سیمونز در سال 1796 این نوع کیک را در فنجان های کوچک سفالی پخت و دستور تهیه آن را در کتاب آشپزی اش منتشر کرد. کاپ کیک ها به میزان ای محبوب هستند که در تقویم جهانی روز هایی را به نام آن ها ثبت نموده اند. مثلا 18 اکتبر روز جهانی کاپ کیک شکلاتی، 9 نوامبر روز جهانی کاپ کیک وانیلی و 15 دسامبر روز جهانی کاپ کیک میوه ای نام گذاری شده است. امروز در قنادی ها نمونه های متنوعی از کاپ کیک ها را می بینیم که در طعم ها و میزان های گوناگون تهیه می شوند. این کیک ها به علت تک نفره بودن و میزان مناسبی که دارند، برای پذیرایی در جشن ها و مهمانی ها بسیار کاربردی هستند.

طرز تهیه کاپ کیک انار

کاپ کیک انار یکی از انواع کاپ کیک های میوه ای است که برای تهیه آن از آب انار استفاده می گردد. این کاپ کیک خوشمزه و خوشرنگ برای پذیرایی در شب یلدا یک شیرینی زیبا و مجلسی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کاپ کیک انار همراه با آموزش سس مخصوص انار و فوت و فن های لازم برای تهیه هر نوع کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک انار

آرد سفید قنادی: یک و نیم لیوان

تخم مرغ: 2 عدد

شکر: نصف لیوان

روغن مایع: نصف لیوان

آب انار: یک سوم لیوان

وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری

بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری

رنگ خوراکی قرمز: به اندازه لازم

کاغذ کاپ کیک: به تعداد لازم

مواد لازم برای تهیه سس انار

شکر: نصف لیوان

آب انار: نصف لیوان

آب سرد: نصف لیوان

نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری

قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در خصوص مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید

1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نگردد. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.

با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همواره وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از آغاز به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد.

5- همواره برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد. نکته مهم دیگری که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است اندازه آن کم تر یا زیاد تر از اندازهی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.

اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز اندازهی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره اندازه آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این اندازه با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.

6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی کند.

7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همواره باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش گردد.

9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آن ها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند.

طرز تهیه کاپ کیک انار

1 ـ برای آغاز کار ابتدا تخم مرغ ها را همراه با وانیل و شکر داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و شفاف گردد؛ سپس روغن مایع را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید. بعد آب انار را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید. در این مرحله یک قطره رنگ خوراکی قرمز اضافه کنید (می توانید به جای رنگ خوراکی از آب لبو هم بهره ببرید) و سی ثانیه دیگر هم بزنید؛ سپس همزن برقی را خاموش کنید.

2 ـ در مرحله بعد آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کاپ کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت به صورت دورانی هم بزنید تا آرد کاملا حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. کاغذ های کاپ کیک را آماده کنید و از مایه کاپ کیک داخل قالب بریزید. به اندازه یک بند انگشت از سر قالب کاغذی را خالی بگذارید تا جای پف داشته باشد. قالب را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 20 دقیقه بگذارید تا بپزد.

طرز تهیه سس انار

برای تهیه سس انار ابتدا نشاسته ذرت را با آب سرد حل کنید و داخل یک قابلمه بریزید؛ سپس آب انار و شکر را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا سس کم کم به غلظت برسد. حالا یک قطره رنگ خوراکی اضافه کنید تا سس انار شما خوشرنگ تر گردد. وقتی سس به غلظت رسید، اجاق گاز را خاموش کنید. اجازه بدهید سس کاملا خنک گردد؛ سپس آن را روی کاپ کیک های سرد شده بریزید و برای تزیین چند دانه انار روی قسمت سسی بچینید، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کاپ کیک انار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاپ کیک انار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید