6 کاربرد پوست موز که نمی دانستید
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، شاید استفاده از پوست موز برای سفید کردن پوست و دندان را شنیده باشید، اما جالب اینکه ظروف آشپزخانه را هم سفید می نماید و از آن بهتر خوردن آن است. بله! موز را به این روش ها بخورید.
به گزارش همشهری به نقل از تیستینگ تیبل، قبل از اینکه بپرسید باید بگویم بله، هرچند عجیب به نظر می رسد، ولی پوست موز خوردنی و بی خطر است؛ اگرچه این ایده در بخش هایی از آسیای جنوب شرقی و آمریکای لاتین بسیار رایج است.
پوست موز طعم موز ظریفی دارد و کمی هم تلخ است، اما اگر از موز رسیده بهره ببرید، طعم و بافت آن نرمتر و بهتر می گردد. البته به علت آفت کش هایی که در فرآیند رشد استفاده می گردد، در صورت امکان از موز ارگانیک بهره ببرید و پوست آن را کاملا بشویید.
طعم و مزه تنها علت استفاده از پوست موز نیست؛ این ماده به طور خاص حاوی سطوح بالایی از ویتامین های B 6 و B 12، و بعلاوه منیزیم، پتاسیم، فیبر و پروتئین است. این مواد برای برطرف افسردگی و کاهش خطر ابتلا به سرطان مفیدند.
یکی دیگر از منافع خوردن پوست موز، یاری به از بین بردن ضایعات مواد غذایی است. موز دومین محصول بزرگ میوه در دنیا است و پوست آن 30 تا 40 درصد از کل وزن آن را تشکیل می دهد که دورریز آن به معنی فراوری میزان زیادی زباله است؛ به طور دقیق 3.5 میلیون تن در سال.
به همین علت، ما لیستی از برترین کاربرد های پوست موز تهیه نموده ایم که به کار همه افراد می آیند.
نوشیدنی هایی با پوست موز
شما می توانید دمنوش پوست موز تهیه کنید. این چای به علت غلظت بالای تریپتوفان، منیزیم و پتاسیم، نفخ را کاهش می دهد و به عنوان یک خواب آور طبیعی عمل می نماید. تقویت مواد مغذی اسموتی موز هم راه جالب دیگری است. یک موز کامل - بله، پوست و همه چیز - را در اسموتی بعدی خود بریزید.
کود موزی!
شما تنها موجودی نیستید که ممکن است از نوشیدن پوست موز بهره مند شوید. تغذیه گیاهان با آب پوست موز یک تکنیک مجذوب نماینده است که با تقویت پتاسیم خاک به رشد گیاهان یاری می نماید. البته این را هم بدانید که بوی شیرین موز پوسیده باعث جذب پشه ها می گردد.
سس چانتی با پوست موز خام
پخت و پز با پوست موز
به گفته واشنگتن پست، شما به راحتی می توانید پوست موز را در دستور پخت نان موزی وارد و فیبر آن را دوبرابر کنید. این کار بر طعم نان شما تأثیر نمی گذارد، اما حجم مواد مغذی را افزایش و در عین حال ضایعات مواد غذایی را کاهش می دهد.
البته به زودی آرد پوست موز وارد بازار خواهد شد چراکه صاحبان صنایع هم به این کاربرد جالب پی برده اند. این آرد در صنعت کلوچه های تجاری به عنوان جایگزینی برای آرد گندم کامل کاربرد دارد و به کنترل بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی یاری خواهد نمود. آرد پوست موز بعلاوه در سوسیس و کالباس مرغ استفاده می گردد و هم محتوای فیبر را افزایش می دهد و هم اثر رادیکال های آزاد را می کاهد.
مردم جنوب هند سال هاست کاری پوست موز که طعم و بافت آن را به بادمجان تشبیه می نمایند و چاتنی، خوراکی شامل پوست موز، فلفل و سیر- درست می نمایند. یک ساندویچ سرد به نام پاراتا هم هست که با پوست موز تهیه می گردد.
سرکه شیرین پوست موز
سرکه شیرین و خوش رنگ
همه ما با آدامس موزی خاطره داریم، اما سرکه موز چطور؟ تهیه سرکه پوست موز فرآیند سریعی نیست، اما ارزشش را دارد. این سرکه ته مزه ای شیرین دارد و در سالاد و غذا استفاده می گردد. از این سرکه یک سس هم در فیلیپین تهیه می گردد که بسیار محبوب است.
یک کباب آبدار
اگر عاشق کباب کردن گوشت هستید، اما با خشک کردن آن مشکل دارید، پوست موز به شما یاری می نماید. اکچوال فروگ نوشت افزودن پوست موز روی گوشت بدون چربی در حین کباب کردن (مانند مرغ) به علت رطوبت و چربی پوست میوه به بهتر شدن نتیجه یاری می نماید. البته جای تعجب نیست، چراکه بسیاری از مردم در سراسر دنیا از برگ های موز به عنوان پوششی برای برای بخارپز کردن غذای خود استفاده می نمایند.
برق انداختن ظروف فلزی
اکنون که همه این کار های شگفت انگیز را با پوست موز انجام داده اید، احتمالا ظرف های کثیفی دارید. شاید تعجب کنید اگر بدانید که پوست موز برای صیقل دادن ظروف فلزی کدر شده معجزه می نماید. کافی است از آب و پوست خمیری درست کنید و سپس آن خمیر را روی ظروف نقره یا کارد و چنگال خود بمالید. آن را بشویید و ظروف را خشک کنید. این به علت محتوای اسیدی موجود در موز است و حتی در خصوص جواهرات نقره ای هم کاربرد دارد.
برق انداختن ظروف فلزی با پوست موز
منبع: فرارو