با محدود کردن مصرف گوشت قرمز، شاهد 10 اتفاق در بدن باشید
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، کارشناسان در پاسخ به این پرسش که خودداری از خوردن مواد گوشتی چه واکنشی در بدن در پی دارد، بعضی موارد را مطرح نموده اند.
کاهش وزن: تکه های بزرگ و اضافه گوشت قرمز می توانند به وسیله سایر پروتئین های مفیدتر جایگزین شوند که کالری کمتری نیز دارند. به عنوان مثال در یک تکه گوشت 170 کالری وجود دارد که در صورت جایگزینی با لوبیا تنها 70 یا 100 کالری به بدن می رساند. ممکن است در نظر اول این اندازه چندان تفاوتی نداشته باشد اما در طول زمان می تواند تفاوت های فاحشی داشته باشد. علاوه بر این، در مطالعه اجرا شده در سال 2015 میلادی که در مجله پزشکی عمومی داخلی به چاپ رسید، نشان داده شد که افراد گیاهخوار در مقایسه با گوشتخواران زودتر وزن کم می نمایند.
کاهش اسید دستگاه گوارش: گوشت قرمز در کنار سایر مواد همانند آرد، قهوه و نوشابه می تواند فضای اسیدی را در بدن به وجود آورد. فضای اسیدی سبب افزایش اندازه استرس، خواب نامناسب و بعضی از بیماری ها همانند سرطان می گردد.
احساس نفخ کمتر: بدن برای هضم گوشت قرمز در مقایسه با سایر خوراکی ها به زمان بیشتری احتیاج دارد. در بعضی از افراد هم گزارش هایی مبنی بر یبوست، دردهای شکمی و افزایش گاز شکم بعد از مصرف گوشت قرمز وجود داشته است. در بسیاری از افراد حذف گوشت قرمز و جایگزین کردن آن با مواد غذایی محتوی فیبر، برای سلامتی آنها مفید بوده و اندازه تورم بدن را نیز را کاهش داده است.
بهبود سلامت پوست: یبوست که یکی از نشانه های هضم نادرست مواد غذایی در بدن است سبب تیره شدن و عدم شادابی سلول های پوستی می گردد. در این میان؛ حذف گوشت قرمز به کارکرد بهتر اندام هایی چون کبد و کلیه ها که مسئول فیلتر کردن ضایعات هستند، نیز یاری می نماید.
کاهش کلسترول: حذف گوشت قرمز اندازه چربی اشباع شده در بدن را نیز کاهش می دهد که در ارتباط مستقیم با سطح کلسترول و گرفتگی های عروقی واقع شده است.
کاهش خطر ابتلا به بعضی سرطان ها: حذف کردن گوشت قرمز خطر ابتلا به بعضی از سرطان ها از جمله سرطان روده و روده بزرگ را کاهش می دهد. این اتفاق خصوصا زمانی که تاریخچه خانوادگی در ابتلا به این انواع سرطان وجود دارد می تواند موثرتر نیز باشد. به عقیده کارشناسان، مصرف گوشت قرمز تورم بیشتری را در بدن به وجود می آورد و چنین تورم های مزمنی می توانند در پیشرفت سرطان تاثیر داشته باشند.
کاهش خطر ابتلا به بعضی بیماری ها: حذف یا مصرف کم گوشت قرمز می تواند از بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت نیز جلوگیری کند. مصرف گوشت قرمز بعضی از باکتری ها را در شکم شکل داده که می توانند بر متابولیسم بدن، دیواره های شریان ها و عروق بدن تاثیر داشته باشند. بعلاوه با بیماری هایی چون آلزایمر هم ارتباط دارد.
افزایش انرژی: از آنجایی که وعده غذایی محتوی گوشت قرمز فرایند هضم را کاهش می دهد بدن برای هضم آن مجبور به صرف انرژی بیشتری خواهد بود. مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای گیاهی می تواند در طولانی مدت سبب افزایش انرژی فرد گردد.
افزایش مصرف منابع دیگر پروتئین: اگرچه پروتئین می تواند سبب ساخت عضله در بدن گردد اما اندازه آن نیز با توجه به سایز و وزن افراد و اندازه فعالیت های بدنی آنها تفاوت هایی دارد. زمانی که شما تنها به 21 گرم از این پروتیئن احتیاج دارید در یک وعده غذایی در رستوران بیش از 50 گرم از آن را دریافت می کنید. انجمن ملی پژوهش آمریکا اندازه مصرف این پروتئین را برای خانم ها 36 گرم و برای آقایان 46 گرم دانسته است که البته بسیاری دیگر از مواد وجود دارند که می توانند این اندازه پروتئین را فراهم آورند. به عنوان مثال پروتئین موجود در کوئینا بیش از پروتئین موجود در یک استیک است.
کمبود بعضی ریزمغذی ها: اگر گوشت قرمز را حذف یا کمتر نموده اید باید آن را با مصرف مکمل ها جایگزین کنید. به عنوان مثال ویتامین های گروه ب خصوصا ویتامین ب 12 و آهن را در رژیم خود بگنجانید یا مکمل های دارویی آن را مصرف کنید.
منبع: readersdigest
منبع: ایرنا زندگی