5 ترفند برای ضد عفونی کردن اسفنج آشپزخانه
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، اسفنج شست و شوی ظروف یکی از آلوده ترین لوازم آشپزخانه محسوب می گردد و این حقیقت اهمیت ضد عفونی کردن آن به طور منظم را بیشتر می نماید.
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، عصر ایران به نقل از استپ تو هلث نوشت: اسفنج های آشپزخانه می توانند سرشار از باکتری ها و ریزجانداران مضر باشند زیرا از آنها برای پاکسازی وسایل و ظروف مختلف استفاده می کنیم. مطالعات نشان داده اند که اسفنج های آشپزخانه یکی از آلوده ترین اشیا در خانه هستند.
رطوبت و ضایعات غذایی باقیمانده در اسفنج ها محیطی عالی برای تکثیر عوامل بیماری زا شکل می دهد. از این رو، آشنایی با روش های مختلف ضدعفونی کردن اسفنج ها اهمیت دارد. در ادامه با چند روش مفید در این زمینه بیشتر آشنا می شویم.
چرا باید اسفنج های آشپزخانه را ضدعفونی کنیم؟
همانگونه که پیشتر اشاره شد، اسفنج های آشپزخانه برای شست و شوی ظروف و وسایل دیگر استفاده می شوند. با توجه به جنس خود، آنها می توانند به راحتی چربی و ضایعات غذایی باقیمانده روی ظروف را پاک نمایند. اما به واسطه رطوبت و نفوذ پذیری بالا، اسفنج های آشپزخانه به مکانی ایده آل برای رشد و تکثیر عوامل بیماری زا مانند ئی.کولای، سالمونلا و کامپیلوباکتر تبدیل می شوند. این میکروب ها در چنین محیط هایی بسیار سریع تر تکثیر شده و می توانند تا دو هفته به بقای خود ادامه دهند.
زمانی که از اسفنج های آشپزخانه برای شستشوی ظروف استفاده می کنید، بسیاری از این ریزجانداران می توانند به ظروف و وسایل مختلف منتقل شوند و خطر عفونت افزایش یابد. با جایگزینی منظم اسفنج های آشپزخانه یا ضدعفونی کردن آنها می توانید تا حد زیادی از مواجهه با عوامل بیماری زا پرهیز کنید.
ترفندهایی برای ضدعفونی کردن اسفنج های آشپزخانه
اگرچه روش های ضدعفونی کردن اسفنج های آشپزخانه کارآمد هستند، اما همچنان باید جایگزینی آنها دو بار در ماه را مد نظر قرار دهید. در شرایطی که ظاهر اسفنج های آشپزخانه ممکن است تمیز و خوب به نظر برسد، اما درون آنها می تواند منزل میکروب ها و مواد زائد خطرناک باشد.
سرکه سفید
این محصول PH اسیدی ایجاد می نماید که شرایط مطلوب برای از بین بردن بسیاری از باکتری ها و مواد زائد محسوب می گردد. سرکه سفید یکی از بهترین محصولات طبیعی برای ضدعفونی کردن اسفنج های آشپزخانه است. به واسطه محتوای اسیدهای ارگانیک خود، سرکه سفید شرایط محیطی مطلوب برای تکثیر ریزجانداران را از بین می برد. افزون بر این، سرکه سفید بوی بد و حالت چرب اسفنج ها را از بین می برد.
چه کاری باید انجام دهیم
ابتدا، یک فنجان آب را به جوش آورید.
سپس، آب جوش را با یک فنجان سرکه سفید ترکیب کنید.
اسفنج را برای 20 دقیقه در این ترکیب قرار دهید.
برای یاری به تخلیه مواد زائد اسفنج را فشار دهید.
در صورت احتیاج اسفنج را با آب و صابون شستشو دهید.
مایع ظرفشویی
مایع ظرفشویی می تواند به واسطه خواص خود به ضدعفونی کردن اسفنج های آشپزخانه یاری کند. با این وجود، برای پاکسازی عمیق تر، بهتر است آن را با آب جوش ترکیب کنید.
چه کاری باید انجام دهیم
ابتدا، یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را در یک کاسه آب جوش حل کنید.
سپس، اسفنج را درون این ترکیب قرار دهید.
اسفنج را پس از حدود 20 دقیقه خارج نموده و با آب شستشو داده و مواد زائد را پاک کنید.
ماکروویو
از مایکروویو نیز می توانید برای ضدعفونی کردن اسفنج های آشپزخانه بهره ببرید زیرا این دستگاه می تواند دماهای بالا را فراوری نموده و به از بین بردن عوامل بیماری زا یاری کند. دمای بالا محیط مرطوب اسفنج را تغییر داده، در نتیجه از رشد و تکثیر ریزجانداران پیشگیری می نماید.
چه کاری باید انجام دهیم
به این نکته توجه داشته باشید که بعضی اسفنج های آشپزخانه از مواد مصنوعی ساخته شده اند که ممکن است در مواجهه با دماهای بالا ذوب شوند. بر همین اساس، پیش از استفاده از این روش، بهتر است اسفنج آشپزخانه را در یک کاسه حاوی ترکیب آب و سرکه خیس کنید. سپس، کاسه را برای دو دقیقه درون مایکروویو قرار دهید. اگر اسفنج بوی نا یا کپک می دهد، این روش خیلی سریع بوی بد را از بین می برد. هنگام خروج کاسه از مایکروویو مراقب باشید خود را نسوزانید.
آبلیمو
آبلیمو قوی ترین ضدعفونی نماینده ای نیست که می توانید بهره ببرید اما در صورت عدم دسترسی به گزینه های دیگر جایگزین خوبی برای پاکسازی اسفنج های آشپزخانه است. آبلیمو یک عامل ضد باکتری طبیعی است که می تواند به ضدعفونی کردن سطوح و اجسام یاری کند.
چه کاری باید انجام دهیم
آب چند لیمو را گرفته و آن را در آب داغ ترکیب کنید.
سپس، اسفنج را برای 20 دقیقه در این ترکیب قرار دهید.
در نهایت، اسفنج را با آب سرد و صابون مایع شستشو دهید.
روغن اساسی درخت چای
به واسطه خواص ضد میکروبی خود، درخت چای می تواند به کنترل رشد باکتری ها یاری کند. اگرچه روغن اساسی درخت چای بیشتر به واسطه کاربردهای درمانی خود شناخته شده است، اما روشی خوب برای از بین بردن ریزجانداران روی سطوح مختلف نیز محسوب می گردد. این محصول می تواند به از بین بردن بوی بد نیز یاری کند.
چه کاری باید انجام دهیم
ابتدا، 15 تا 20 قطره روغن اساسی درخت چای را در یک فنجان آب جوش ترکیب کنید.
اسفنج را برای 20 دقیقه در این ترکیب قرار دهید.
سپس، اسفنج را برای خروج مواد زائد فشار داده و آن را آبکشی کنید. اگر اسفنج همچنان کثیف به نظر می رسد می توانید از صابون برای شستشوی آن بهره ببرید.
منبع: خبرگزاری ایسنا