خواص بی شمار شنبلیله

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، آیا می دانید تخم شنبلیله دارای چه خواص و فواید است؟ در ادامه با تمام خواص و فواید فوق العاده تخم شنبلیله برای سلامت بدن و پوست و مو آشنا خواهید شد.

خواص بی شمار شنبلیله با خواص شنبلیله چقدر آشنایید؟ در طی هزاران سال، از شنبلیله به عنوان یک داروی جایگزین در بسیاری از دردها و بیماری ها استفاده می شده است. امروزه بیشتر به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. تأثیر فوق العاده شنبلیله را نمی توان در درمان دیابت، کنترل قند خون و افزایش شیر در مادران شیرده و بسیاری از بیماری های دیگر نادیده گرفت. در این مقاله هرآنچه را که در خصوص خواص شنبلیله و نیز میزان مصرف، کاربردها و عوارض جانبی احتمالی آن باید بدانید برای شما توضیح خواهیم داد.

شنبلیله چیست؟شنبلیله گیاهی است که با نام علمی Trigonella foenum-graecum شناخته می گردد. مقدار این گیاه به حدود 60 تا 90 سانتی متر می رسد. برگ های سبز و کوچکی دارد و گل های سفید آن دارای غلافی است که تخم های کوچک و قهوه ای گیاه در آن قرار دارند. این گیاه بومی خاورمیانه است و به صورت گسترده در شبه قاره هند کاشت می گردد. بعضی معتقدند که مصریان باستان نخستین انسان هایی بوده اند که مزایای این گیاه را کشف نموده اند. در بسیاری از مقبره ها و آرامگاه های فراعنه مصر می توان ردپایی از شنبلیله پیدا کرد. هرچند این گیاه در بیشتر نقاط جهان کشت می گردد، اما خاستگاه اصلی آن هند است. البته در طب سنتی چین نیز از شنبلیله برای درمان ناراحتی های پوستی و بسیاری از بیماری های دیگر استفاده می گردد.

در سال های اخیر شنبلیله تبدیل به یک ادویه خانگی نیز شده است که کمتر کسی از اثرات فوق العاده آن مطلع است. هرچند امروزه ممکن است در ساخت بعضی از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابون و شامپو نیز استفاده بگردد. از پودر شنبلیله و تخم آن در غذاهای هندی و کشورهای آسیایی به عنوان طعم دهنده ای فوق العاده استفاده می گردد.

به طور خلاصه می توان گفت: شنبلیله گیاه مفیدی است که جنبه های کاربرد آن نیز بسیار گسترده است.

ارزش غذایی شنبلیلهاگرچه شنبلیله در حجم و میزان زیاد استفاده نمی گردد، اما بهتر است بدانید که یک قاشق غذاخوری تخم شنبلیله 35 کالری انرژی دارد و شامل مواد مغذی زیر است:

فیبر: 3 گرم

پروتئین: 3 گرم

کربوهیدرات: 6 گرم

چربی: یک گرم

آهن: 20 درصد احتیاج روزانه هر فرد

منگنز: 7 درصد از احتیاج روزانه هر فرد

منیزیم: 5 درصد از احتیاج روزانه هر فرد.

شنبلیله حاوی مس، آنتی اکسیدان، کولین، تریگونلین، یاموجنین، سارسا ساپوجنین، و دیوسگنین است، وجود همین مواد شیمیایی باعث شده است که شنبلیله یک گیاه پرخاصیت دارویی باشد. مطالعات نشان می دهد که شنبلیله حاوی ساپونین، جینسینگ و فیبر است که می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها مؤثر باشد.

به طور خلاصه می توان گفت: تخم شنبلیله خواص زیادی دارد و شامل مواد مغذی مفید مانند فیبر و مواد معدنی لازم برای بدن، مانند آهن و منیزیم است.1

درمان سوزش سر دلدانه شنبلیله از مقادیر فراوانی موسیلاژ تشکیل شده است که التهاب روده و معده را به وسیله پوشاندن جدار معده و روده کاهش می دهد. افزودن 1 قاشق چای خوری دانه شنبلیله به غذاها برای برطرف سوزش سر دل و رفلاکس توصیه می گردد. پیشنهاد دیگر حل کردن یک قاشق چای خوری از پودر دانه شنبلیله در آب یا آب میوه قبل از وعده غذایی می باشد. بعلاوه این گیاه خاصیت هضم نمایندگی و ملین دارد و در بسیاری از داروهای گیاهی به عنوان laxative (ملین) استفاده می گردد.

پوست سالمبرترین درمان طبیعی برای مسائل پوستی مانند اگزما، جوش، خراش، زخم ها، سوختگی، مسائل پوستی ناشی از نقرس و نیز ضخیم و پرپشت شدن موها، استفاده موضعی از پودر دانه شنبلیله می باشد. برای این منظور ضروری است پودر دانه شنبلیله را با آب داغ مخلوط نمایید و سطح آسیب دیده پوستی و یا مو را با این مخلوط بپوشانید.

کنترل تبگیاه شنبلیله به عنوان یک گیاه تب بر شناسایی شده است. برترین حالت، مصرف دانه شنبلیله به همراه لیمو و عسل در زمان بیماری است. برای این منظور 1-2 قاشق چای خوری دانه شنبلیله را 3 مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه 1 قاشق چای خوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید.

شنبلیله برای زایمان راحت ترشنبلیله انقباض های رحم را تحریک می نماید و می تواند به زایمان راحت تر یاری کند. با این حال، زنان باردار فقط با موافقت پزشک می توانند از شنبلیله استفاده نمایند.2

یاری به کنترل دیابتدر بیشتر بیماران دیابتی توصیه می گردد که تخم شنبلیله را در رژیم غذایی خود بگنجانند، زیرا بر سلامت آنها تأثیر مثبتی دارد.

جلوگیری از حمله قلبیتاثیر قابل توجهی بر سلامت قلب و عروق دارد که از آسیب جدی قلب جلوگیری می نمایند.

یاری به جلوگیری از سرطانمطالعات نشان داده اند که روغن استخراج شده از تخم شنبلیله می تواند با سرطان مبارزه کند.

کاهش سندروم قاعدگیمطالعات نشان داده اند که تخم شنبلیله می تواند درد ناشی از امراض قاعدگی و سایر علائم مرتبط با قاعدگی را کاهش دهد.

بهبود فراوری شیر مادردر آسیا از دانه های شنبلیله برای افزایش فراوری شیر مادر استفاده می نمایند.

کاهش سطح کلسترولتحقیقات نشان داده اند که تخم شنبلیله به کاهش سطح کلسترول بد یاری، و باعث افزایش کلسترول خوب در بدن می شوند.

یاری به کاهش درد آرتریتآرتریت اختلال است که سبب التهاب در یک یا چند مفصل می گردد و درد شدید و سایش و پارگی عضلات مفصلی را منجر می گردد. که تخم شنبلیله از آن جلوگیری می نماید.

یاری به هضمبرای کسانی که از بیماری های معده رنج می برند خوردن تخم شنبلیله می تواند یک مزیت باشد.

کاهش وزناگر در حال کوشش برای کم کردن وزن هستید، اضافه کردن تخم شنبلیله به رژیم غذایی شما بسیار موثر خواهد بود. تخم شنبلیله از انباشت چربی جلوگیری می نماید و سوخت و ساز و گلوکز ها را بهبود می بخشد.

برای محافظت از کبدکبد مسئولیت دفع سموم از بدن را برعهده دارد. آسیب به کبد، می تواند بر سلامتی شما تاثیر بگذارد. یکی از علل اصلی کاهش عملکرد کبد مصرف بیش از حد الکل است. مطالعات نشان داده اند که تخم شنبلیله می تواند از کبد در برابر آسیب محافظت کند.

یاری به حفظ عملکرد مغزمطالعات تایید نموده اند که استفاده مکرر از تخم شنبلیله می تواند بیماری هایی مانند:آلزایمر و پارکینسون را که به وسیله مکانیزم های مغز اتفاق می افتد، کاهش دهد.

برای یاری به درمان آکنهکسانی که مدام از آکنه رنج می برند، می توانند از تخم شنبلیله برای از بین بردن آن استفاده نمایند، که بسیار موثر است.

مرطوب نماینده پوستدانه های شنبلیله می توانند به مرطوب کردن و تغذیه کردن همه نوع پوست، به خصوص پوست های خشک یاری نمایند.

جلوگیری از ریزش موتخم شنبلیله در تقویت ریشه های مو و درمان مسائل فولیکولی بسیار موثر است.3

پی نوشت:

1.www.chetor.com

2.www.beytoote.com

3.www.namnak.com

منبع: راسخون

به "خواص بی شمار شنبلیله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص بی شمار شنبلیله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید