دلیل پرش های نوزاد در خواب چیست؟

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، پرش ناگهانی اندام های بدن در خواب از جمله پرش های نوزاد در خواب ممکن است به علت تشنج باشد. در صورت مشاهده این حرکات بایستی هر چه سریع تر به پزشک مراجعه گردد تا با تشخیص به موقع از بروز آسیب مغزی دائمی پیشگیری گردد.

دلیل پرش های نوزاد در خواب چیست؟

پرش های نوزاد در خواب یا اسپاسم نوزادان

اسپاسم نوزادان (که به نام سندرم غرب هم شناخته می گردد) نوعی از صرع است که در 0.005 درصد از بچه ها اتفاق می افتد. این بیماری در سنین دو تا دوازده ماهگی (به ویژه در حدود 4 تا 8 ماهگی) رخ می دهد.

در حالی که تشنج ها ممکن است تنها یک یا دو ثانیه طول بکشند، اما هنگامی که پشت سر هم اتفاق می افتند 5 تا 10 ثانیه به طول می انجامند. در طول اسپاسم، بدن به طور ناگهانی سفت می گردد، پشت به شکل قوس خمیده می گردد و دست ها، پاها، و سر به سمت جلو خم می شوند. با این حال، تشخیص اسپاسم های نوزادان سخت است. گاهی اوقات چشم ها به سمت بالا می چرخند و گاهی در خواب عضلات شکمی آن ها پرش هایی می نماید.

مدتی پس از آغاز اسپاسم، پدر و مادر متوجه تغییراتی در نوزاد می شوند، بعضی از این تغییرات به توضیح زیر است:

عقب گرد در نقاط عطف رشدی که نوزاد پیش از این آموخته بود (برای نمونه کودکی که قبلا راه می رفته آغاز به خزیدن می نماید)

عدم برقراری ارتباط اجتماعی و لبخند نزدن

افزایش بی قراری یا سکوت

اگر احساس می کنید که کودک شما مراحل رشدی خود را به درستی طی نمی نماید، بهتر است مساله را با پزشک کودک در میان بگذارید.

اهمیت تشخیص زودهنگامتشخیص زودهنگام اسپاسم نوزادان اهمیت ویژه ای دارد. در صورت مشاهده پرش های نوزاد در خواب یا بیداری، مساله را با پزشک متخصص بچه ها در میان بگذارید. ممکن است احتیاج به مراجعه به متخصص مغز و اعصاب بچه ها باشد. در صورت امکان از حالت اسپاسم کودک فیلم بگیرید و آن را به پزشک نشان دهید. گاهی اوقات پزشک درخواست انجام آزمایش نوار مغزی (EEG) می نماید. Video-EEG برای آنالیز الگو های امواج مغزی در طول اسپاسم و مستندسازی الگو های امواج مغزی بین اسپاسم هاست. متخصصان مغز و اعصاب بچه ها در پی یک الگوی EEG متمایز به نام Hypsarrhythmia هستند. نشانه های تشنج و EEG بسیار متمایز هستند و پزشک قادر است اسپاسم نوزادان را با دقت و اطمینان بالایی تشخیص دهد.

علل اسپاسم در نوزاداناسپاسم نوزادان به دلایل مختلفی روی می دهد. تقریبا هر اختلال یا آسیب مغزی می تواند منجر به اسپاسم در نوزادان گردد. بیش از 50 بیماری ژنتیکی/متابولیکی با اسپاسم نوزادان مرتبط هستند. بعلاوه بسیاری از بیمارانی که دارای اختلالات تاخیر در رشدی هستند (مانند فلج مغزی، سندرم داون، اسکلروز توبول و ...) معمولا دچار اسپاسم می شوند. مشخص دلیل اسپاسم نوزادان بسیار مهم است، زیرا بر درمان آن ها تاثیر می گذارد.

درمان اسپاسم نوزادانآکادمی مغز و اعصاب بچه ها آمریکا هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) را به عنوان اولین خط درمان اسپاسم های بچه ها توصیه می نماید. این دارو به شکل تزریقی به کودک داده می گردد. دوز های اول در بیمارستان تزریق می گردد تا در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی، مراقبت لازم به عمل بیاید. از آنجا که کودک شما احتیاج به ادامه دادن تزریق ACTH دارد، آموزش تزریق به نوزاد به مدت 6 هفته، به شما داده خواهد شد. هدف تزریق این دارو متوقف کردن کامل اسپاسم نوزاد و بهبود EEG غیرطبیعی است.

در بعضی موارد هم، متخصصان مغز و اعصاب بچه ها دارو های تشنجی مانند ویگاباترین (vigabatrin) را تجویز می نمایند.

منظره زندگی نوزادان مبتلا به اسپاسم

حتی اگر اسپاسم نوزادان متوقف گردد، بسیاری از بچه ها در آینده نوع دیگری از صرع را تجربه می نمایند و ممکن است دچار اختلالات فکری یا رشدی شوند. اما اگر درمان سریع و موفقیت آمیز باشد، منظره آینده روشن تر است.

جمع بندیدر صورت مشاهده هر یک از نشانه های زیر در کودک، به رفتار او دقت بیشتری نشان دهید. نشانه هایی مانند انجام یک سری حرکات ناگهانی، تکراری و غیرقابل کنترل، در سر و صورت، حرکات دست و پا یا پرش های نوزاد در خواب.

از حرکات کودک فیلم تهیه کنید و در اولین فرصت مساله را با پزشک در میان بگذارید.

پزشک با انجام آزمایش EEG (نوار مغزی)، الگوی امواج نامنظم مغزی را در صورت وجود، تایید می کنید.

با انجام درمان های اولیه اسپاسم متوقف می گردد تا تاخیر در رشد به حداقل برسد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "دلیل پرش های نوزاد در خواب چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلیل پرش های نوزاد در خواب چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید