خواص گیاه آرنیکا برای پوست و مو چیست؟

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، روغن گیاه آرنیکا فواید بسیار زیادی برای پوست دارد. در صورتی که با آرنیکا و خواص آن برای پوست آشنایی ندارید اصلا نگران نباشید زیرا در این مطلب متوجه خواهید شد که آرنیکا چیست، در چه مواردی کاربرد دارد، چگونه باید از آن استفاده کرد و حتی متوجه فواید اضافه کردن آن به روتین پوستی خود هم می شوید.در ادامه قصد داریم به آنالیز خواص گیاه آرنیکا برای پوست بپردازیم.

خواص گیاه آرنیکا برای پوست و مو چیست؟

گیاه آرنیکا چیست؟

آرنیکا دانه ای است که از گیاه آرنیکا مونتانا که گلی زرد و نارنجی است و در کوه های اروپا و سیبری رشد می نماید گرفته می گردد. این گیاه را با عناوین تنباکوی کوهی یا گل همیشه بهار کوهی هم می شناسند. به علت اینکه این گیاه عضوی از خانواده گل های آفتابگردان است، برگ هایش زرد و بزرگ هستند. این گیاه تبدیل به روغن شده و به عنوان یک ماده فعال در محصولات روتین مراقبت پوستی مانند کرم ها، ژل ها و لوسیون ها به کار می رود. بعلاوه می توان این روغن را رقیق نموده و به مکمل محصولات تبدیل کرد.

کاربردهای روغن آرنیکا

پیش از پرداختن به گیاه آرنیکا و خواصش برای پوست باید بگوییم که آرنیکا در کرم ها یا ژل ها برای یاری به بهبود دردهای عضلانی، زخم ها و حتی از بین رفتن کبودی های روی پوست کاربرد دارد. اگرچه این روغن بیشتر برای مصارف پزشکی اش شناخته شده است اما فواید بسیار زیادی هم برای پوست دارد. به عنوان مثال بسیاری از محصولاتی که حاوی آرنیکا به عنوان یک ماده ی فعال برای یاری به بهبود آکنه و زخم ها یاری می نمایند.

فواید گیاه آرنیکا برای پوست

در ادامه به آنالیز خواص گیاه آرنیکا برای پوست می پردازیم.

تسکین درد

آرنیکا به علت ویژگی های ضد التهاب قوی ای که دارد در بسیاری از داروهای تسکین دهنده درد برای یاری به بهبود جریان خون در بدن استفاده می گردد. به اشکال موضعی، ژل یا کرم آرنیکا می تواند به تسکین درد و رگ به رگ شدن عضلات یاری کند. علاوه بر این می تواند به درد مفاصل یا درد ناشی از حوادثی که به صورت غیرمنتظره رخ می دهند هم یاری کند که همین مساله فوایدی را برایمان به همراه دارد.

یاری به بهبود زخم ها

آرنیکا می تواند به بهبود زخم ها یاری نموده یا دست کم سرعت فرایند بهبود زخم ها را افزایش دهد. همانطور که پیش تر هم گفتیم آرنیکا به علت خواص ضد التهابی که دارد جریان خون را در بدن بهبود می دهد. به همین علت گاهی اوقات پس از انجام جراحی برای یاری به بهبود سریع تر بیماران روی بدن آن ها استفاده می گردد. البته توجه داشته باشید که نباید آرنیکا را به صورت مستقیم روی زخم باز یا برای نوزادان کمتر از نه ماه بهره ببرید. این کار باید تحت نظارت پزشک متخصص انجام گردد.

تسکین خارش ناشی از نیش حشرات

هنگامی که در بیرون از منزل در حال بازی با کودک خود هستید نیش حشرات یکی از بدترین چیزهایی است که می تواند حال شما را بد کند. نیش حشرات می تواند درد، خارش و حساسیت بسیار زیادی را روی پوست خودتان و کودکتان ایجاد کند. آرنیکا با بهبود التهاب ناشی از نیش می تواند به تسکین پوست یاری کند که همین مساله منجر به خارش کمتر و در نهایت حساسیت کمتر می گردد. عناصر قدرتمند موجود در آرنیکا می توانند به پاکسازی قسمت گزیده شده از هیستامین اضافی یاری نمایند که همین کار فرایند خروج آلرژن های اضافی از بدن یا پوست از طریق عطسه، سرفه یا خارش که از طریق نیش در بدن ایجاد شده اند را شروع می نماید. در نتیجه سرعت بهبود نیش را افزایش داده و به فرد یاری می نماید از سرگرمی بیرون از منزل لذت بیشتری ببرد.

درمان شوره سر

شوره با عوامل مختلفی مانند پوست حساس، پوست چرب، پوست خشک، حساس به محصولات پوستی، اگزما، پسوریازیس یا مالاسزیا که قارچ مخمر مانند است ایجاد می گردد. خوشبختانه آرنیکا خواص آنتی باکتریال هم دارد. این بدان معنا است که می تواند با باکتری هایی مانند مالاسزیا مبارزه کند.

در صورتی که خودتان یا فرزندتان دچار شوره سر هستید کمی روغن آرنیکا را به شامپوی سرتان اضافه کنید یا از شامپویی بهره ببرید که حاوی آرنیکا به عنوان یک ماده فعال باشد و آن را حداقل یک روز در میان روی قسمتی از موها که دارای شوره است بهره ببرید. گزینه دیگری که در رابطه با آرنیکا می تواند به درمان شوره یاری کند ماسک مو است. اما تشخیص اینکه کدام مواد تشکیل دهنده ماسک مو واقعا به پوست سر یاری نموده و کدام یک باعث بدتر شدن شرایط می شوند کمی سخت است.

به جای خرید ماسک مو از بازار توصیه می کنیم خودتان با ترکیب کردن آرنیکا با روغن رطوبت رسان مانند جوجوبا یا روغن نارگیل ماسک ساخته و با انتخاب عناصر مناسب پوست خود را از مزایای آبرسانی برخوردار سازید.

در نوزادان شوره سر می تواند منجر به بیماری کلاهگ گهواره گردد. در صورت رخ دادن این اتفاق حتی بسیار مهم تر است که از محصولات مناسب تر روی پوست سر حساس نوزاد بهره ببرید تا بیماری کلاهک گهواره درمان شده و تسکین پیدا کند.

با شامپو فومی که حاوی آرنیکا است موهای کودک را تمیز نموده و پوسته ریزی های سر نوزاد را به حداقل برسانید. این شامپو به آرامی پوست سر را لایه برداری نموده و به کاهش بازگشت پوسته ریزی سر یاری می نماید.

برای دستیابی به برترین نتایج مقدار کمی از شامپو را استفاده نموده و به آرامی روی پوست سر مرطوب نوزاد ماساژ دهید. سپس اجازه دهید به مدت یک تا دو دقیقه بماند و در پس از آن با دقت آن را آبکشی کنید. در نهایت از روغن بچه روی پوست سر نوزاد بهره ببرید. این روغن به باز شدن پوسته هایی که در حین شست و شو پاک نشده اند یاری می نماید. پس از استفاده از روغن با استفاده از یک شانه یا برس به آرامی پوسته ها را پاک کنید. برای ایجاد پوست سر سالم باید از محصولات مناسب بهره ببرید.

کاهش پف صورت

آیا صبح ها هنگامی که از خواب بیدار می شوید صورتتان پف دارد؟ برای این اتفاق می توانید از التهاب و احتباس مایعات بدن خود تشکر کنید. در طول شب بدن می تواند مایعی را جمع کند که ته نشین شده و در نتیجه صورت پف آلودی که مطلوب هیچکس نیست را در صبح ایجاد کند. ویژگی های آنتی باکتریال و ضد التهابی در آرنیکا یاری می نماید که صبح ها هنگام بیدار شدن از خواب تازه و سرحال به نظر برسید. در نتیجه آرنیکا ماده فعالی است که در ماسک های صورت و کرم های چشم استفاده می گردد و همه این محصولات می توانند شب ها یا حتی صبح ها استفاده شوند.

یاری به بهبود و جلوگیری از حساسیت

آرنیکا یک ماده طبیعی است و مواد طبیعی به احتمال کمتری حساسیت پوستی ایجاد می نمایند. این بدان معنا است که می توانید با اطمینان از آرنیکا در روتین پوستی خود و کودکتان بهره ببرید تا پوست نرم تری داشته باشید. همانطور که گفته شد با وجود اینکه آرنیکا برای یاری به تسکین پوست حساس به کار می رود توصیه می گردد تست نقطه ای انجام داده و پیش از استفاده کلی از آن مطمئن شوید که پوستتان به آن واکنش نشان نمی دهد.

بهبود بافت صورت و آبرسانی

اینولین، نوعی کربوهیدرات دارای خواص مرطوب نمایندگی است که یکی از اجزای تشکیل دهنده آرنیکا محسوب می گردد. این عنصر یک ماده عالی برای محصولات مراقبت پوستی ضد پیری است زیرا می تواند به بهبود بافت، آبرسانی و خاصیت کشسانی پوست یاری کند.

سایر روش های استفاده از آرنیکا

تا اینجا برای بهره گیری از خواص گیاه آرنیکا برای پوست چند روش مانند افزودن چند قطره از روغن آرنیکا به شامپو یا ترکیب کردن آن با یک روغن دیگر برای ایجاد ماسک مو را شرح دادیم. اما روش های استفاده از آن به همین چند روش محدود نمی شوند. آرنیکا بعلاوه می تواند به صورت خوراکی به عنوان مکمل استفاده گردد و در محصولات بسیاری در مراکز اسپا و درمان برای فیشال و ماساژ هم آرنیکا به عنوان یک ماده فعال وجود دارد.

این نکته را به خاطر داشته باشید که بهتر است آرنیکا به صورت موضعی استفاده گردد اما مانند هر چیز دیگری که روی پوست می گذارید ممکن است پوستتان به آرنیکا هم واکنش نشان دهد. همانطور که پیشتر هم گفتیم همیشه قبل از استفاده از یک محصول تازه روی پوست خود یک تست نقطه ای انجام داده و پیش از خوردن مکمل های آرنیکا با پزشک خود صحبت کنید.

عوارض جانبی احتمالی

استفاده از آرنیکا هم مانند هر چیز دیگری با عوارض جانبی ای همراه است. با وجود اینکه هنوز موارد بسیار زیادی در رابطه با آرنیکا وجود دارند که باید یاد بگیریم اما چیزهایی که از آن معین شده اند را در ادامه آنالیز می کنیم.

در ابتدا باید بگوییم که آرنیکا را به صورت مستقیم مصرف نکنید. زیرا از گیاهی می آید که بسیار سمی است. در صورتی که آرنیکا را ببلعید واکنش جدی ای روی پوستتان نشان می دهد، روی قلب و سایر اندام هایتان تاثیر می گذارد و ممکن است باعث مسائل گوارشی گردد.

افرادی که نباید از آرنیکا استفاده نمایند عبارتند از:

  • زنان باردار
  • زنان شیرده
  • نوزادان زیر 9 ماه
  • افرادی که به گل آفتابگردان، گل همیشه بهار یا گل ابروسیا حساسیت دارند.

بعلاوه آرنیکا را به صورت مستقیم روی پوست ترک خورده استفاده نکنید زیرا احتمال زیادی در رابطه با جذب آن از طریق پوست وجود دارد (مگر اینکه از طریق پزشک تجویز شده باشد).

نتیجه گیری

آرنیکا ماده ای طبیعی ای است که از گیاه تنباکوی کوهی به دست می آید. خواص گیاه آرنیکا برای پوست عبارتند از بهبود زخم، تسکین درد، بهبود نیش حشرات، درمان شوره و جلوگیری از حساسیت. آرنیکا را به عنوان روغن یا مکمل برای اهداف درمانی و پزشکی برای درمان و تغذیه رسانی پوست بهره ببرید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت نقد و بررسی کالاهای دیجیتال مگ را بخوانید.

منبع: Mustela USA

منبع: دیجیکالا مگ

به "خواص گیاه آرنیکا برای پوست و مو چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص گیاه آرنیکا برای پوست و مو چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید