تاریخچه کرمان، شهر دیدنی کلمپه و مس

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، یکی از کلانشهرهای ایران که جاذبه های بسیاری در خود دارد، کرمان است. شهر کرمان در استان کرمان قرار گرفته که این استان نیز در جای جای خود جاذبه ها و مکان های دیدنی بسیاری دارد. در مطلب تاریخچه کرمان سعی نموده ایم اطلاعات کلی در خصوص صنایع دستی کرمان و خوراکی های کرمان ارائه دهیم.

تاریخچه کرمان، شهر دیدنی کلمپه و مس

معرفی شهر کرمان

کرمان، مرکز استان کرمان واقع در جنوب شرقی ایران است. این منطقه از ایران دارای جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیاری است و فرهنگ به خصوص خود را دارند. استان کرمان به نام نگین کویر فلات ایران معروف است. با توجه به آنالیز ها و تحقیقات بسیاری که در تاریخچه کرمان انجام گرفته شده، تاریخچه سکونت در شهر کرمان به 4000 سال پیش از میلاد برمی گردد و به همین علت کرمان از شهرهای بسیار قدیمی و با قدمت فلات ایران به شمار میرود.

معنای نام کرمان

کرمان از کارمان می آید که می توان آن را به دو کلمه کار و مان تقسیم کرد. هر کدام از این کلمه ها به ترتیب به معنای جنگ و محل هستند، از همین روی معنای کرمان، محل و جنگ و نبرد می گردد. طبق بعضی تحقیقات و آنالیز های صورت گرفته، گفته می گردد نام این شهر در گذشته گواشیر یا همان شهر اردشیر بوده است. در واقع اردشیر بابکان این شهر را بنا نموده بود.

اطلاعات جعرافیایی و شهری

استان کرمان، 11 درصد از مساحت کل ایران را به خود اختصاص داده و به همین علت بزرگترین استان ایران به شمار میرود. کرمان تقریبا 600 هزار نفر جمعیت دارد اما کلان شهر کرمان جمعیتی حدود 700 هزار نفر دارد. کرمان با ارتفاع 1756 متر از دریا، در جایگاه سوم مرتفع ترین شهرهای ایران به شمار میرود. شهر کرمان دارای 4 منطقه شهری است. شهرداری این شهر در تاریخچه کرمان در سال 1289 شمسی آغاز به کار کرد.

مسائل فرهنگی و اجتماعی منطقه

در دوران مختلف، افراد بسیاری با نژادها و قومیت های مختلف وارد این منطقه شدند و به همین علت در لهجه و گویش این منطقه می توان تنوع بسیاری را مشاهده کرد. در این قسمت از ایران با وجود لهجه های و گویش های بسیار، فارسی دری بیشتر از هر جای دیگری به زبان آورده می گردد. از اقوامی که به این منطقه آمده اند، می توان به ترک، لر، بلوچ و لک اشاره نمود. قبل از این مهاجرت ها، مردم این منطقه از نژاد فارس بودند. در این منطقه می توان افراد زرتشتی بسیاری را دید که جمعیت آن ها به 2 هزار نفر می رسد و همچنان مراسم مربوط به خودشان را انجام می دهند. یکی از منطقه ها و مجموعه های گردشگری این منطقه، آسیاب بادی کرمان است. بنای آسیاب بادی، جز سازه ها و بناهای به خصوص و ویژه است. این آسیاب در سال 1394 آغاز به کار نموده است. این سازه با 26 متر ارتفاع و قطر 12 متری، بزرگترین آسیاب بادی در خاورمیانه به شمار میرود که کاربرد تشریفاتی نیز دارد. این آسیاب بادی دارای یک طبقه آشپزخانه، دو طبقه رستوران و سالن پذیرایی است.

محصولات

در استان کرمان محصولات کشاورزی که بیشتر فراوری می شوند، شامل پسته، مرکبات، خرما، گردو و بادام است. در این بین پسته سهم بیشتری دارد و باغ های مخصوص آن به 40 هزار هکتار می رسد. به طور کلی باغات این منطقه 30 درصد باغات کل کشور را شامل می شوند.

خوراکی ها

در این قسمت از ایران همانند دیگر مکان ها، غذاها و خوراکی های کرمان بسیار هستند. در بین خوراکی های کرمان، مشهورترین آن حلیم بادمجان است. شرینی های بومی کرمان شامل کلمپه، سوهان زرندی، حاج بادام، برشتوک، کماچ سن، قطاب است.

صنایع دستی

پته دوزی یکی از صنایع دستی کرمان است که در کل ایران این قسمت به این هنر معروف است. از دیگر صنایع دستی کرمان می توان به گلیم بافی، قالی بافی، جاجیم بافی، خورجین بافی، ترمه دوزی و بعلاوه شال دوزی اشاره نمود.

صنایع و معادن

در تاریخچه کرمان معادن بسیار زیادی وجود دارند که از جمله این معادن، معدن ذغال سنگ، مس، تیتانیوم، آهن هستند. در بین این معادن ارزشمند، معدن تیتانیوم بسیار مورد اهمیت است، چون در ایران تنها معدن تیتانیوم، این معدن است. مس این منطقه نیز بسیار ارزشمند است و در کل جهان جز خالص ترین مس ها به شمار می رود. این معادن، مواد مورد احتیاج کارخانه های بزرگ کشور را تامین می نمایند، مانند کارخانه ذوب آهن اصفهان که از ذغال سنگ های این منطقه تامین می گردد. صنایع و کارخانجات این منطقه شامل مس، ذغال سنگ، سیمان سازی، نوشابه سازی هستند.

منبع: همگردی

به "تاریخچه کرمان، شهر دیدنی کلمپه و مس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاریخچه کرمان، شهر دیدنی کلمپه و مس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید