سلفی دختران پاکستانی مقابل مسجد پادشاهی ، شکوه و زیبایی معماری دوره گورکانی را در مسجد پادشاهی ببینید
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، همه شکوه و زیبایی دوره گورکانی را در مسجد پادشاهی ببینید ... مسجدی تاریخی که مورد توجه گردشگران نیز واقع شده است.
نقد و بررسی کالاهای دیجیتال: خبرگزاری فرانسه تصویری را از عید قربان منتشر نموده که دختران و زنان پاکستانی را پس از نماز عید در مقابل مسجد تاریخی لاهور نشان می دهد. این زنان در مقابل این مسجد دیدنی سلفی می گیرند.
مسجد پادشاهی یا مسجدِ عالَمگیری یکی از مساجد تاریخی پاکستان است که در شهر لاهور واقع شده است. این مسجد به دستور اورنگ زیب عالمگیر آخرین امپراتور گورکانی هند در سال 1673 میلادی (1050 شمسی) ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی در پاکستان به شمارمی رود.
این مسجد نقطه تحولی در تاریخ معماری شبه قاره هند به حساب می آید که همه شکوه و زیبایی دوره گورکانی در آن متمرکز شده است.
این بنا پس از بنای تازه ساز مسجد شاه فیصل که در اسلام آباد واقع شده دومین مسجد بزرگ در پاکستان و جنوب آسیا و پنجمین مسجد بزرگ دنیا است که گنجایش 5000 نمازگزار را دارد و از جاذبه های مهم گردشگری پاکستان به شمار می رود.
ساخت مسجد پادشاهی از ماه می سال 1671 تا ماه آوریل سال 1673 حدود 2 سال طول کشیده که با اختصاص سی لک (سه میلیون) روپیه شروع شده است. ورودی اصلی مسجد مقابل قلعه لاهور قرار گرفته است و به دروازه عالمگیر مشهور است که بعدها به ساختمان مسجد افزوده شده است. کتیبه فارسی بالای درِ ورودی مسجد که به خط ثلث و نستعلیق است خبر می دهد که ساخت این مسجد در سال 1084 ق. توسط برادر رضاعی اورنگ زیب، مظفرحسین معروف به فدائی خان کوکه، به انتها رسیده است.
بخش هایی از مسجد بادشاهی از سال 1852 به بعد مرمت شد. از سال 1939 تا 1960 نیز مرمت وسیعی صورت گرفت تا مسجد به شکل و حالت و شرایط اولیه بازگردد. در سال 2000 میلادی ایوان اصلی را از طریق سنگ مرمر آراستند که به زیبایی مسجد افزوده است.
تصاویر تاریخی و جدید این مسجد را در زیر ببینید:
منبع: چمدان