روز جهانی برای دانه های خوشمزه و مقوی

دهم فوریه به عنوان روز جهانی حبوبات برای اولین بار در سال 2019 میلادی در تقویم سازمان ملل ثبت شده است؛ روزی برای ترویج مصرف دانه هایی که علاوه بر ارزش غذایی، تاثیر مطلوب بر محیط زیست دارند.

روز جهانی برای دانه های خوشمزه و مقوی

به گزارش ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل با توجه به آثار مطلوب منابع پروتئین گیاهی از جمله برای محیط زیست، مصرف این دانه های خوراکی را به عنوان یک منبع جایگزین پروتئین حیوانی تشویق می نماید. این مجمع در کوشش برای جهانی کردن اقداماتی که در سال 2016 میلادی به عنوان سال بین المللی حبوبات انجام گرفت، روز جهانی حبوبات را مشخص نموده است. حبوبات متشکل از دانه های خوراکی خانواده بنشن از جمله انواع عدس، لوبیا، نخود و نخود فرنگی هستند. تمام این دانه ها حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند و باید در یک رژیم غذایی گیاهی مصرف شوند تا پروتئین مورد احتیاج روزانه را تامین نمایند. همچنین این دانه ها منبعی غنی از فیبر، منیزیم، پتاسیم، فسفر، اسیدهای آمینه، آهن و روی محسوب می شوند. مقادیر زیاد آهن در این دانه های خوراکی اثر مطلوبی بر سلامت زنان در سنین باروری دارد. محیط زیست نیز از کشت دانه های حبوبات منتفع می گردد. این گیاهان قابلیت عجیبی در تثبیت نیتروژن اتمسفر در خاک دارند.

منبع: همشهری آنلاین

به "روز جهانی برای دانه های خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روز جهانی برای دانه های خوشمزه و مقوی"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید