دلیل جرقه زدن موتور جاروبرقی چیست؟ [راهنمای تعمیر موتور جاروبرقی]
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، جرقه زدن موتور جاروبرقی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که افراد در زمان استفاده از این وسیله با آن روبه رو می شوند. موتور جاروبرقی اصلی ترین منبع این جرقه ها است و اگر به سرعت تعمیر نشود به آسیب های جدی تری منجر خواهد شد.
اگر شما هم نگران این موضوع هستید و می خواهید بدانید علت جرقه زدن موتور جاروبرقی چیست تا با نقد و بررسی کالاهای دیجیتال همراه باشید. در این مطلب علت جرقه زدن موتور جاروبرقی و نحوه تعمیر موتور آن را بررسی می کنیم.
در صورتی که مشکل جرقه زدن موتور و قطعات داخلی جاروبرقی شما، کارکرد دستگاه را ضعیف کرده و احتمال سوختن موتور وجود دارد، می توانید از طریق ثبت سفارش در بخش تعمیرات جاروبرقی با متخصصان نقد و بررسی کالاهای دیجیتال به طور رایگان مشورت نمایید و در صورت نیاز خدمات تخصصی دریافت کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره سراسری 1471 تماس بگیرید.
جملات کلیدی
- روشن ماندن طولانی جاروبرقی مهم ترین علت جرقه زدن موتور آن است.
- سوختن و از کار افتادن موتور یکی از دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی است.
- برای عیب یابی جرقه زدن جاروبرقی باید ابتدا موتور آن را خارج و تعمیر کنید.
- کثیفی استاتور جاروبرقی یکی از چندین علت خرابی موتور و جرقه زدن آن است.
- کاهش توان، عملکرد نادرست و گرم شدن بیش از حد موتور همگی از عواقب به تعویق انداختن تعمیر جاروبرقی هستند.
عیب یابی علت جرقه زدن قطعات داخلی جاروبرقی
جرقه زدن موتور جاروبرقی یا سایر قطعات داخلی آن دلایل مختلفی دارد که ممکن است در برندها و مدل های مختلف، یکسان نباشد؛ برای مثال علت جرقه زدن موتور جاروبرقی ال جی به چند مشکل داخلی مربوط می شود که در ادامه به آن ها می پردازیم.
فرسودگی و کهنه شدن کلکتور و برس های آن، کوتاه شدن زغال جاروبرقی، خراب شدن بالشتک و سوختن احتمالی موتور و آرمیچر همگی از دلایل وجود جرقه در موتور جاروبرقی شما هستند.
پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر راهنمای علائم سوختن موتور جاروبرقی را مطالعه فرمایید.
در بعضی شرایط جرقه زدن جاروبرقی مربوط به زغال موتور آن است. کوتاه شدن زغال موتور مهم ترین علت جرقه زغال جاروبرقی شما است. زغال جاروبرقی، کربنی چرب است که وظیفه برقراری اتصالات و روشن شدن موتور دستگاه را بر عهده دارد.
حالا ببینیم علت جرقه زدن کلکتور جاروبرقی چیست. گاهی جرقه ها به کلکتور جاروبرقی مربوط می شوند. کلکتور اتصال بین آرمیچر و زغال است و خرابی و فرسودگی آن می تواند علت جرقه زدن موتور جاروبرقی بوش یا ال جی شما باشد.
علت جرقه زدن موتور جاروبرقی
در این قسمت به دلایل جرقه زدن جاروبرقی سامسونگ، بوش یا ال جی می پردازیم. اگر به هر علتی جاروبرقی شما نیاز به بررسی و عیب یابی دارد توصیه می کنیم برای تعمیر موتور جاروبرقی خود به افراد باتجربه و متخصص مراجعه کنید.
جرقه زدن جاروبرقی از جمله مسائل رایجی است که در بیشتر برندها دیده می شود. در بعضی انواع جاروبرقی، جرقه را می توان در قسمت فن موتور مشاهده کرد. در بعضی جاروبرقی های دیگر بوی سوختگی می تواند هشدار جرقه در موتور باشد.
جرقه کوچک بین کلکتور جاروبرقی معمولا طبیعی است. اما اگر اولین جرقه شدت پیدا کند می تواند نشان دهنده مشکل دیگری باشد. افزایش قوس دندانه ها یا برس های کلکتور در موتور جاروبرقی ممکن است علامت مسئله ای باشد که به کاهش عمر جاروبرقی منجر خواهد شد.
جرقه زدن جاروبرقی مسئله ای است که اگر به موقع عیب یابی نشود نتایج جدی تری خواهد داشت. کاهش توان موتور، عملکرد نادرست، گرم شدن بیش از حد موتور و پریدن فیوز هنگام روشن کردن جاروبرقی همگی از عواقب به تعویق انداختن اقدامات لازم برای رفع جرقه زدن موتور جاروبرقی هستند.
در ادامه مهم ترین دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی و سایر قطعات را شرح خواهیم داد.
محاسبه رایگان هزینه عیب یابی و تعمیر جارو برقی!
بررسی دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی
روشن ماندن طولانی مدت جاروبرقی مهم ترین علت گرم شدن و جرقه زدن موتور آن است. گرمای بیش از حد باعث آسیب دیدن کلکتور جاروبرقی و ایجاد جرقه می شود. باید جاروبرقی را بعد از چند دقیقه روشن ماندن خاموش کنید تا از داغ شدن کلکتور آن جلوگیری نمایید.
یکی دیگر از دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی ساییده شدن برس ها است. برس های کلکتور ممکن است به مرور زمان کهنه و ساییده شوند. تعویض این برس ها یا همان دندانه های روی کلکتور بهترین راهکار برای رفع جرقه زدن موتور جاروبرقی شما است.
گیر کردن زغال در موتور جاروبرقی هم یکی دیگر از دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی محسوب می شود. برای رفع مشکل باید بلبرینگ ها را مورد بررسی قرار دهید. ساییده شدن بلبرینگ ها در بیشتر موارد به چرخش ناهموار روتور منجر می شود.
فرسودگی بلبرینگ موتور به کلکتور آرمیچر فشار وارد کرده و نتیجه این اتفاق جرقه زدن موتور در جاروبرقی شما است. برای عیب یابی باید جاروبرقی خود را به تعمیرکار باتجربه و حرفه ای بسپارید چون بررسی اجزای آن کاری فنی و تخصصی است.
چگونه موتور یا پمپ جاروبرقی را تعمیر کنیم؟
تعمیر موتور جاروبرقی کاری تخصصی است و اگر دانش فنی دارید خودتان آن را انجام دهید. در غیراینصورت بهتر است کار را به تعمیرکار بسپارید.
برای اینکه جاروبرقی شما به درستی کار کند، پمپ یا موتور آن باید سالم باشد. موتور جاروبرقی دارای قطعات متحرک مختلفی است و این اجزاء به علت سایش و پارگی از کار می افتند. قبل از اینکه بخواهید موتور جاروبرقی را تعمیر کنید باید بدانید که این وسیله برقی چگونه کار می کند.
موتور جاروبرقی فن داخل آن را می چرخاند. همزمان با این کار مکش اتفاق می افتد و هوا همراه با خاک و زباله به داخل جاروبرقی مکیده می شود. برای تعمیر موتور جاروبرقی باید مراحل زیر را به دقت دنبال کنید.
عیب یابی و تعمیر جارو برقی با تیم نقد و بررسی کالاهای دیجیتال
جدا کردن موتور جاروبرقی
برای رفع مشکل جرقه زدن موتور جاروبرقی و تعمیر آن به ابزار مناسب و دانش فنی نیاز دارید. موتور جاروبرقی به فن وصل شده و همانطور که فن می چرخد مکش ایجاد می شود. هوای پر از خاک و زباله از طریق مکش وارد جاروبرقی شما می شود.
سپس جریان هوای پر از خاک از طریق کیسه متخلخل در جاروبرقی فیلتر می شود. تعمیر موتور را با جدا کردن فیلتر و مجموعه سوئیچ شروع کنید. مراقب باشید اتصالات و مدارهای الکتریکی زیر آن آسیب نبینند.
جاروبرقی دارای قاب محافظ داخلی است. این قاب محافظ را با احتیاط بردارید تا به موتور جاروبرقی خود دسترسی پیدا کنید. هنگام کار با قسمت های شکننده جاروبرقی مراقب باشید. محل درست هر قطعه ای که بیرون می آورید را یادداشت کنید.
این کار باعث می شود در هنگام مونتاژ مجدد هر قسمت را در جای درست خودش برگردانید. قاب محفظه موتور را بردارید. در این مرحله می توانید موتور را با دقت خارج کنید.
تعمیر موتور جاروبرقی
مرحله بعدی برای بررسی علت جرقه زدن موتور جاروبرقی تعمیر موتور آن است. برای این کار باید محافظ فلزی خاتمهی موتور جاروبرقی را جدا کنید. با این کار فن دمنده دیده می شود. دمنده آلومینیومی برای عملکرد صحیح جاروبرقی نقش مهمی دارد.
این فن معمولاً بخاطر گردوخاک مسدود می شود باید به خوبی تمیز شوند. برس های کلکتور را با دقت جدا کنید. این برس ها باید بلند و سفت باشند و برای تمیز کردن آن ها از محلول پاک کننده قطعات الکتریکی استفاده کنید.
اگر متوجه شدید که برس ها خراب شده اند هر دو برس را همزمان تعویض کنید. استاتور موتور را با دقت خارج کنید. این استاتور از طریق گیره های فنری فلزی در جای خود محکم شده است. زمانی که گیره ها را فشار دهید استاتور باید به راحتی به بیرون بلغزد.
مراقب باشید چون استاتور دارای سیم کشی الکترونیکی است. گردوخاک و زباله را از داخل استاتور تمیز کنید. با این کار جاروبرقی شما کارکرد بهینه ای خواهد داشت. مجموعه روتور را با احتیاط جدا کنید زیرا در هر دو خاتمه دارای بلبرینگ است.
در مرحله بعد از فرایند تعمیر جاروبرقی کیسه و تمام فیلترهای جاروبرقی را تعویض کنید. بررسی کنید که تمام راه های ورودی و خروجی هوا تمیز باشند.
تعمیر اجزاء الکترونیکی
سیستم الکتریکی جاروبرقی ساده و ابتدایی است. در ابتدای کار بررسی کنید که اتصالات الکتریکی شل نشده باشند. گیره های پلاستیکی که کانکتورهای الکتریکی را در کنار هم نگه می دارند را از نظر ترک یا آسیب چک کنید.
اگر این گیره ها خراب هستند آن ها را تعویض کنید. اگر جاروبرقی شما کار نمی کند رایج ترین علت خرابی فیوز است. فیوز را چک کنید و اگر سوخته است آن را با فیوز مشابه تعویض نمایید. در حین انجام این کار، بررسی کنید که آیا اتصالات در دوشاخه سالم هستند یا خیر.
بیشتر بخوانید: افزایش طول عمر جاروبرقی با چند راهکار ساده!
مونتاژ دوباره قطعات جاروبرقی
قبل از مونتاژ مجدد دستگاه مطمئن شوید که تمام قطعات کاملا خشک باشند. تمام پیچ ها و قطعات را در جای اصلی خود برگردانید. دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه چیز سر جای خود قرار گرفته و تمام سیم کشی ها سالم هستند. بعد از مونتاژ مجدد جاروبرقی، آن را روشن کنید.
اگر نقص و ایرادی وجود نداشته باشد این وسیله برقی به خوبی کار می کند. در نظر داشته باشید که عیب یابی علت جرقه زدن موتور جاروبرقی معمولا کاری فنی است و باید با دانش کافی انجام شود.
جمع بندی
جزء اصلی هر جاروبرقی موتور یا پمپ آن است. تعمیر موتور جاروبرقی مستلزم بررسی موتور، استاتور، کموتاتور و قطعات الکترونیکی است. بسته به نوع ایراد، می توانید قطعه معیوب را تعمیر و تعویض کنید.
اگر می خواهید جاروبرقی شما عملکرد خوبی داشته باشد باید آن را به طور مرتب بررسی و تعمیر کنید. یکی از متداول ترین مسائلی که ممکن است با آن روبه رو شوید جرقه زدن موتور جاروبرقی است که عوامل بیان شده در این مطلب، بیشترین نقش را در بروز این مشکل دارند.
سوالات متداول
علت جرقه زدن موتور جاروبرقی و بوی سوختگی در اطراف برس ها چیست؟
استفاده طولانی مدت از جاروبرقی و داغ شدن مهم ترین علت جرقه زدن موتور آن و بوی سوختگی است.
زغال موتور جاروبرقی چیست؟
زغال جاروبرقی کربنی چرب است که که باعث روشن شدن موتور آن می شود. کوتاه شدن زغال جاروبرقی یکی از دلایل جرقه زدن موتور آن است.
نقش کلکتور در عملکرد جاروبرقی چیست؟
کلکتور جاروبرقی اتصال بین آرمیچر و زغال است. فرسودگی کلکتور به جرقه زدن موتور جاروبرقی منجر خواهد شد.
منبع: آچاره