شروع کار بایدن با تصمیم به حذف یک توهین غیرانسانی
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، جو بایدن، رییس جمهوری جدید ایالات متحده آمریکا میخواهد یک واژه را از قوانین مهاجرتی آن کشور حذف کند یا آن را تغییر دهد. حذف کلمه ای که بسیاری به کار بردن آن را نوعی توهین غیرانسانی توصیف نموده اند، تنها بخش کوچکی از اصلاحات جامع در قوانین مهاجرتی آمریکا خواهد بود که بایدن خواهان آن شده است، اما اگر انجام گردد، اهمیت نمادین بسیار زیادی دارد.
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، کلمه ای که ریاست جمهوری آمریکا خواهان حذف آن شده است، واژه Alien است که در فارسی به معنی بیگانه یا خارجی است و بایدن در لایحه پیشنهادی خود، کلمه noncitizen به معنای غیرشهروند را جایگزین آن نموده است.
به نقل از ایندیپندنت، براساس توضیحی که پیش تر دولت جدید از این لایحه منتشر نموده بود، تغییر این واژه یک قدم عمدی است که به رسمیت شناختن آمریکا به عنوان ملتی متشکل از مهاجران را مد نظر دارد.
ترکیب بیگانه غیرقانونی که مدت هاست به عنوان توهینی غیرانسانی مورد انتقاد مدافعان حقوق مهاجران واقع شده است، در دوران دونالد ترامپ، رییس جمهوری پیشین بحث برانگیزتر هم شده بود؛ زیرا درحالی که بعضی مقام های ارشد فدرال دیگران را به استفاده از این اصطلاح ترغیب می کردند، چندین ایالت و دولت محلی اقدام هایی درجهت ممنوعیت استفاده از آن انجام دادند.
به گزارش سی ان ان، خوزه آنتونیو وارگاس، بنیان گذار سازمان آمریکایی را تعریف کنید (Define American)، می گوید: تغییر زبان در نخستین روز روی کار آمدن رییس جمهوری و حضور کامالا هریس در دولت که پدر و مادر مهاجر دارد، از نظر من تنها نمادین محسوب نمی گردد… بلکه تغییری بنیادین است.
وارگاس که متولد فیلیپین است و در 12سالگی بدون سند قانونی مهاجرت همراه مادرش به آمریکا آمده است، اکنون به عنوان فعال حقوق مهاجران، روزنامه نگار و فیلمساز در آمریکا فعالیت می نماید و با تشکیل سازمان آمریکایی را تعریف کنید به دنبال تصویری دقیق تر از مهاجران در آمریکاست.
او می گوید: نحوه توصیف ما از مردم واقعا به آن ها ضمیمه می گردد و بر چگونگی برخورد ما با آن ها تأثیر می گذارد… چگونگی صحبت کردن ما درمورد مهاجران، به سیاست ها شکل می دهد و چارچوبی می گردد برای آنچه که در این جا واقعا اهمیت دارد. [این گونه صحبت کردن] نشان می دهد که واقعا در خصوص افراد انسانی و خانواده ها حرف می زنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا