آشپزخانه سلامت؛ برطرف خارش و اگزما با اسفناج مرجی رامسر، این غذای محلی از چشمانتان محافظت می نماید
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در برطرف اگزما، تقویت بینایی، پیشگیری از آب مروارید و تباهی لکه زرد موثر دانست.
به گزارش خبرنگار، اسفناج مرجی یکی از غذا های سنتی رامسر و حاوی ویتامین های A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، مس، فیبر، سلنیوم، گوگرد، سولفور، کلروفیل و ... است.
برای آنالیز خواص اسفناج مرجی رامسر و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
مهم ترین خواص اسفناج مرجی رامسر
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار، درباره مهم ترین خواص اسفناج مرجی رامسر گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول های قرمز خون و برطرف کم خونی می گردد؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی اضافه کرد: مقادیر بالای پروتئین در اسفناج مرجی رامسر موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می گردد؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدن سازان بسیار مفید است.
: درمان پوکی استخوان با آش هویج و جو / با غذایی محلی به جنگ سرطان بروید
عظمایی بیان نمود: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می نماید.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: اسفناج مرجی رامسر را می توان جزو غذ اهای رژیمی دانست، زیرا باعث لاغری و تناسب اندام می گردد.
عظمایی بیان نمود: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا می گردد و یبوست را برطرف می نماید.
وی گفت: اسفناج مرجی رامسر دارای انواع ویتامین ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان نمود: از دیگر خواص این غذا می توان به تقویت دستگاه گوارش، تصفیه خون، برطرف خارش و اگزما و کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره نمود.
عظمایی اضافه کرد: اسفناج مرجی رامسر موجب تقویت بینایی می گردد؛ همچنین از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری می نماید.
: پیشگیری از سکته های قلبی با نخودآب اصفهان / این غذای محلی شما را زیباتر می نماید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد و از آن در برابر انواع بیماری ها، مخصوصا سرطان ها محافظت می نماید؛ همچنین باعث از بین رفتن سلول های سرطانی در بدن می گردد.
مواد لازم اسفناج مرجی رامسر
-اسفناج یک کیلو-عدس 250 گرم-سیر 4-3 حبه-رب انار ترش 5 قاشق غذاخوری-آب به مقدار لازم-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم-نمک، زردچوبه، فلفل و گلپر به مقدار لازم
طرز تهیه اسفناج مرجی رامسر
-برای تهیه این غذا ابتدا عدس را که از قبل در آب خیس نموده ایم، می پزیم.-آب را در قابلمه می جوشانیم و اسفناج خرد نموده را به آن اضافه می کنیم.-سیر را خرد می کنیم و با کمی روغن دنبه یا کنجد تفت می دهیم.-نمک، زردچوبه، فلفل و گلپر را به سیر تفت داده شده اضافه می کنیم.-سپس مواد تفت داده شده را به اسفناج اضافه می کنیم.-عدس پخته شده را به اسفناج و سیر اضافه می کنیم.-در انتهای پخت، رب انار را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا بپزد و جابیفتد.-این غذا همراه نان سنگک تازه و سبزی میل می گردد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان