همراهی صندوق نوآوری و شکوفایی با نانو در نساجی
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، توسعه اکوسیستم نوآوری در صنایع نساجی و پوشاک با رویکرد تسهیل تأمین اقتصادی نوآوری به وسیله صندوق نوآوری و شکوفایی، نشست اول خود را با شرکت های دانش بنیان نانویی، 28 بهمن در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار کرد.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، پنج شرکت ایرانی فراورینماینده محصولات نانویی، توانمندی های خود را معرفی کردند، محصولات معرفی شده شامل الیاف آنتی باکتریال، خنک نماینده و سلامتی بخش، پوشش های ایجادشده با فناوری پلاسما، فناوری منسوجات هوشمند، فناوری کاهش آلاینده های پساب های رنگرزی و تکمیل در فراوری لباس های گرم شونده بود.
اتحادیه فراوری و صادرات نساجی و پوشاک ایران فعالیت جدیدی را در تحقیق و توسعه و ارتباط با فن آوران و استارت آپ ها شروع نموده است.
قدیری دبیر کل اتحادیه در این نشست اعلام کرد: پتانسیل بالایی در صنعت نساجی وجود دارد که با راه اندازی کمیته کسب وکار نوآورانه برای افزایش ارتباط صنعتگران و دانش پژوهان فرصت سازی شده است. این کمیته علاوه بر برطرف مسائل فنی صنعت، محلی برای طرح معضلات و مطالبات این حوزه خواهد بود. برای راهبری بیشتر احتیاج داریم که ضمن اطلاع رسانی خوب و آشنایی با توانمندی موجود، اعتمادسازی و استمرار صورت دهیم تا نتایج بهتری از نشست گرفته گردد.
فناوری نانو در زمینه نساجی و پوشاک در موارد زیادی ضمن ارتقاء کیفیت منسوجات منجر به کاهش قیمت تمام شده نیز می شوند.
سعید سرکار در نشست توسعه اکوسیستم نوآوری در صنایع نساجی و پوشاک اعلام کرد که کشور از بنیه علمی بالایی در فناوری نانو برخوردار است و آنچه در بازار وجود دارد مبتنی بر توانمندی های داخلی است و هیچ فناوری یا دانشی از خارج وارد نشده است. بر اساس راهبرد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تمام فرآیندها از آموزش تا فراوری محصول علاوه بر پیوست اقتصادی، پیوست صادراتی نیز دارند.
سرکار شرکت های دانش بنیان را واسطه مناسبی بین دانشگاه و صنعت دانست و گفت: شرکت های دانش بنیان ضمن آشنایی با ادبیات صنعت برآمده از بطن دانشگاه هستند و تحقیق و توسعه را درک می نمایند، بر همین اساس مانند کاتالیزور، احتیاج صنعت را مرتفع خواهند کرد. طیف عظیمی از فناوری نانو در صنعت نساجی و پوشاک وجود دارد که در این نشست تنها پنج نمونه آن مطرح می گردد. امیدوارم جلسه بعد بیشتر فناوران باشند و مشکل صنعت نساجی در آن مطرح گردد.
مشوق های اقتصادی صندوق نوآوری و شکوفایی
ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری، رویکرد صندوق برای تأمین اقتصادی قراردادهای شرکت های نانویی و صنعت نساجی را بیان نمود و گفت: حمایت این صندوق از صنعت نساجی شامل لیزینگ خرید خدمات یا محصولات شرکت های دانش بنیان می باشد. همچنین اگر بین یک شرکت دانش بنیان و صنعت نساجی قراردادی منعقد گردد به میزان 20 تا 25 درصد از حجم قرارداد به شرکت دانش بنیان از طرف صندوق با تسهیلات 11 درصدی تخصیص می یابد. این تسهیلات به خط فراوری نیز تخصیص داده می گردد.
وی همچنین اضافه کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی میخواهد با سرمایه 3 هزار میلیارد تومانی از 4 هزار شرکت دانش بنیان حمایت کند.
در انتها جلسه نمایندگان صنعت نساجی و پوشاک از شرکت های ارائه دهنده سؤالاتی چون میزان ثبات آب گریزی محصولات، هزینه ساخت دستگاه خلأ آب گریزنماینده، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، توجیه اقتصادی استفاده از برق در کاهش آلاینده های پساب رنگرزی و استفاده از آن در دباغی چرم پرسیده شد و شرکت ها به سؤالات حاضرین پاسخ دادند.
منبع: خبرگزاری فارس