علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، افرادی که اعتماد به نفس دارند، روابط شادتر و درآمد بیشتری در کسب و کار داشته و معمولا پیروز تر از کسانی هستند که فاقد اعتماد به نفس هستند. کمبود اعتماد به نفس می تواند مانع از پیشرفت و دستیابی به اهداف در زندگی گردد. کمبود اعتماد به نفس می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله بروز شوک و ضربه در دوران کودکی، ابراز نارضایتی و عدم تایید از سوی دیگران، عدم رضایت از ظاهر خود، سوء استفاده جنسی یا احساسی و مسائل مرتبط با محیط کار. در این مقاله با علائم کمبود اعتماد به نفس بیشتر آشنا خواهیم شد.

علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟

علائم کمبود اعتماد به نفس

از علائم کمبود اعتماد به نفس می توان به 29 مورد زیر اشاره نمود.

1. از لحاظ اجتماعی گوشه گیر هستید

اگر شما همواره به دنبال بهانه برای شرکت نکردن در رویدادهای اجتماعی هستید یا از قرار گذاشتن با دیگران اجتناب می کنید، احتمالا کمبود اعتماد به نفس دارید.

در این شرایط احتمالا ترجیح می دهید به جای تعامل با دیگران، در خانه بمانید. شما به مهارت های اجتماعی خود ایمان نداشته و نمی خواهید خود را خجالت زده کنید.

2. اضطراب و آشفتگی عاطفی دارید

زمانی که درباره چیزی احساس اضطراب می کنید، معمولا به این دلیل است که از نتیجه و عاقبت آن مطمئن نیستید. با این حال زمانی که به خود و توانایی هایتان باور داشته باشید، دلیلی برای تجربه اضطراب یا پریشانی نخواهید داشت.

3. تعریف و تمجید را نمی پذیرید

زمانی که کسی از شما تعریف می نماید، آیا با افتخار می گویید ممنون چون به آنچه گفته اند باور دارید؟ یا تعریف آنها را انکار می کنید و چیزی برای بی ارزش نشان دادن آن می گویید؟

اگر اعتماد به نفس داشته باشید، شما تعریف و تمجید از خود را می پذیرید، چون معتقد هستید که حقیقت دارد.

4. اغلب درباره آنچه دیگران فکر می نمایند، نگران هستید

زمانی که اعتماد به نفس دارید، واقعا به آنچه که دیگران درباره شما فکر می نمایند اهمیت چندانی نمی دهید، چون خود را دوست داشته و می دانید این تنها چیزی است که اهمیت دارد.

شما می دانید که زندگی نمی کنید تا دیگران را مسرور کنید، بلکه قرار است خودتان مسرور باشید. شما مطمئنید که پیروز خواهید شد.

بیشتر بخوانید: علت افکار منفی و 5 راه حل قدرتمند برای توقف آن

5. به خودتان توجه نمی کنید

هنگامی که فرد کمبود اعتماد به نفس داشته باشد، زمانی برای مراقبت از خود صرف نمی نماید. او با خود می گوید: برای چه؟

6. تمایلی به رقابت و چالش ندارید

کمبود اعتماد به نفس باعث می گردد که باور کنید در کارهای خود شکست خواهید خورد، بنابراین هیچ کوشش و کوششی نمی کنید. به نظر می رسد هر کار جدیدی ارزش وقت گذاشتن ندارد زیرا از پیش خود را متقاعد نموده اید که شکست خواهید خورد.

7. به قضاوت خود اعتماد ندارید

کمبود اعتماد به نفس باعث می گردد که پس از تصمیم دریافت درباره چیزی، خود را بیش از حد انتقاد کنید زیرا به توانایی خود برای دریافت تصمیمات درست شک دارید.

در این شرایط مدام از دیگران درباره موضوع مورد نظر خود، نظرخواهی می کنید تا اینکه از قضاوت خود مطمئن شوید. شما احساس می کنید دیگران بهتر از شما می دانند.

علائم کمبود اعتماد به نفس

8. شما توقع کمی از زندگی دارید

شما فکر نمی کنید که بتوانید در زندگی پیروز شوید یا به خواسته های خود برسید! از این رو حد معمول و متوسط زندگی را می پذیرید. شما به خودتان قبولانده اید که نمی توانید پیروز شوید.

9. در موقعیت های اجتماعی به تلفن همراه خود متکی هستید

اغلب در موقعیت های اجتماعی که در آنها هیچ دوستی ندارید، سر خود را با گوشی همراه تان گرم می کنید. گوشی نقش یک سپر را برای شما دارد که مانع از ارتباط واقعی شما با دیگران شده و در عین حال شما را از بروز هر گونه شرمندگی محافظت می نماید.

10. در صورت بروز مخالفت و اختلاف، همواره کوتاه می آیید

کمبود اعتماد به نفس باعث می گردد در مکالماتی که احتمال کشمکش در آنها وجود دارد خود را عقب بکشید. شما ترجیح می دهید از اختلاف و درگیری پرهیز نموده و احساسات واقعی خود را بیان نکنید.

11. انتقاد سازنده را به خود می گیرید

اگر مدیرتان انتقادی سازنده درباره عملکرد شما در محل کار کند، احتمالا ناراحت می شوید. به جای آنکه این انتقاد را بی طرفانه بپذیرید، ممکن است احساسی واکنش نشان داده یا حالت دفاعی به خود بگیرید. شما متوجه نیستید که انتقاد سازنده می تواند به رشد و پیشرفت شما یاری کند.

حتما بخوانید: دوازده راه حل برای افزایش روحیه انتقاد پذیری

12. در گفتگوهای گروهی شرکت نمی کنید

شما نمی دانید حرفی که می خواهید بزنید درست است یا خیر، و بیش از حد درباره آن فکر می کنید. فکر می کنید دیگران بهتر از شما صحبت می نمایند.

13. احساس می کنید باید رفتار خود را شرح دهید

شما احساس می کنید که باید علت کارهای خود را به طور مرتب شرح دهید. هر فردی اشتباه می نماید، اما افرادی که با کمبود اعتماد به نفس روبرو هستند، اغلب احساس می نمایند که باید دلیلی برای تصمیمات خود ارائه دهند.

14. دیگران را سرزنش می کنید

اگر شما بیش از حد ناله و شکایت می کنید و مدام دیگران را مورد سرزنش قرار می دهید، احتمالا کمبود اعتماد به نفس دارید. با شکایت و سرزنش دیگران، شما بار مسئولیت را بر عهده کس دیگری می گذارید. این استراتژی، شما را در شرایط قربانی قرار می دهد که در آن به نظر می رسد شما هیچ کنترلی بر شرایط زندگی خود ندارید.

15. بهانه می آورید

فردی که دچار کمبود اعتماد به نفس است، زمانی که مورد انتقاد قرار می گیرد، برای کارها و تصمیمات خود عذر و بهانه می آورد. قبول مسئولیت فردی نشانه ضعف نیست، بلکه نشانه ای از قدرت درونی و خودآگاهی است.

افراد با اعتماد به نفس، با ذهنی باز به انتقادها گوش فرا می دهند و در صورت مفید بودن، سعی می نمایند از آنها بهره ببرند.

16. استفاده از زبان بدن به صورت تدافعی

زمانی که شما از زبان بدن تدافعی مانند دست به سینه ایستادن یا چهره ای عبوس بهره ببرید، این حالت ها ممکن است نشان دهنده کمبود اعتماد به نفس در شما باشد.

17. احتیاج به تایید دیگران دارید

افرادی که دچار کمبود اعتماد به نفس هستند، احتیاج دارند که از سوی دیگران تایید و تصدیق شوند. عدم تأیید از سوی دیگران برای این افراد آزاردهنده است و حتی می تواند سطح اعتماد به نفس آنها را بیشتر پایین بیاورد.

18. بدبین هستید

کمبود عزت نفس باعث می گردد که افراد نسبت به هر چیزی بدبین و منتقد باشند. آنها این افکار و احساسات منفی را به افراد دور و بر خود منتقل می نمایند و به سختی درباره چیزی، مثبت فکر می نمایند. این بدبینی ناشی از احساس عدم کنترل بر آینده و پیروزیت در زندگی است.

علائم کمبود اعتماد به نفس

19. از آینده هراس دارید

کمبود اعتماد به نفس باعث می گردد که فرد درباره آینده و احتمالات آن نگران باشد. آنها نمی توانند از زمان حال لذت ببرند زیرا درباره اتفاقات بدی که ممکن است روی دهد نگران هستند.

20. شرمسار هستید

افرادی که اعتماد به نفس ندارند، زمانی که کاری را بدون نقص انجام نمی دهند، احساس شرمندگی می نمایند. آنها می خواهند با عالی بودن، دیگران را مسرور نمایند. این ویژگی باعث می گردد که آنها دچار استرس و اضطراب شدید باشند.

21. مدام عذر خواهی می کنید

افرادی که اعتماد به نفس ندارند، ارزش خود را نادیده گرفته و احساس می نمایند هر چیز اشتباهی، تقصیر آنهاست. از این رو بابت هر چیزی، حتی اگر اشتباه آنها نباشد، عذرخواهی می نمایند.

22. چیزهایی را می خرید که دوست ندارید

افراد با اعتماد به نفس کم، در زمان خرید مثلا خرید لباس، نظرات دیگران را مد نظر قرار می دهند. این به این دلیل است که آنها تمایل به تایید دیگران دارند تا اینکه بخواهند خودشان را مسرور نمایند.

23. آرامش محیط و شرایط را حفظ می کنید

فردی که اعتماد به نفس ندارد، حتی اگر از کسی هم خوشش نیاید، هرگز با وی مقابله ننموده یا برای برطرف مشکل اقدامی نمی نماید. این فرد به علت ترس از طرد شدن ترجیح می دهد آرامش شرایط را حفظ کند.

24. دروغ های بی فایده و احمقانه می گویید

ممکن است حقیقت به اندازه کافی جالب نباشد، بنابراین فردی که اعتماد به نفس ندارد سعی می نماید دروغ های مصلحت آمیز بگوید. شما نمی خواهید با گفتن حقیقت در چشم دیگران ضعیف به نظر بیایید.

25. عدم برقراری تماس چشمی

کمبود اعتماد به نفس باعث می گردد که برقراری تماس چشمی با دیگران برای چنین فردی ناراحت نماینده باشد. نگاه کردن به اطراف یا زمین به این معنی است که شما احساس راحتی نمی کنید.

26. خود را تقبیح و ملامت می کنید

اگر شما درباره ظاهر و توانایی های خود اعتماد به نفس نداشته باشید، ممکن است خود را به خاطر نقص ها و اشتباهات به طور مداوم ملامت کنید.

27. حد و مرز ندارید

فردی که اعتماد به نفس ندارد، به سختی می تواند به دیگران نه بگوید. او اجازه می دهد دیگران از او استفاده نمایند.

28. تغییرات را دوست ندارید

کمبود اعتماد به نفس باعث می گردد فرد ترجیح دهد در شرایط ناخوشایند اما آشنای خود باقی بماند. ترس از تغییر باعث می گردد که فرد در یک رابطه یا شغل بد باقی بماند.

29. نمی توانید از پیروزیت خود لذت ببرید

فردی که اعتماد به نفس ندارد، تمام کوشش خود را می نماید تا به پیروزیت برسد، سپس از اقرار به سختکوشی خود برای رسیدن به پیروزیت امتناع می نماید! آنها به جای باهوش، خود را خوش شانس می دانند. و از آنجایی که به قضاوت خود اعتماد ندارند، احساس نارضایتی می نمایند.

علائم کمبود اعتماد به نفس

چطور بر کمبود اعتماد به نفس خود غلبه کنیم؟

برای غلبه بر علائم کمبود اعتماد به نفس می توانید کارهای زیر را امتحان کنید:

  • هر روز خود را آراسته کنید
  • الگوهای فکری خود را تغییر دهید و دید مثبت داشته باشید
  • افکار خود را تجزیه و تحلیل کنید
  • همواره خود را از قبل برای کار یا موضوع مورد نظر خود آماده کنید
  • لبخند بزنید
  • تظاهر کنید که اعتماد به نفس دارید
  • به شکست به چشم دوست نگاه کنید نه دشمن

کلام آخر

اگر علائم کمبود اعتماد به نفس را در خود تشخیص می دهید، وقت آن است که فکری برای شرایط خود کنید. آشنایی با علائم کمبود اعتماد به نفس می تواند به شما در تقویت و بهبود شرایط تان یاری کند. برای رسیدن به پیروزیت صبر داشته و با خودتان مهربان باشید.

پیشنهاد می کنیم مجموعه ای زیبا و کاربردی از جملات اعتماد به نفس را نیز در انگیزه مطالعه کنید و از آن ها در مکالمات روزانه خود بهره بگیرید. همچنین نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر مخاطبان انگیزه در میان بگذارید.

برگرفته از: liveboldandbloom.com

منبع: مجله انگیزه

به "علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید