ظهور، مرگ و تولد دوباره گوشی های کشویی

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، مکانیزم طراحی کشویی گوشی ها بعد از تولد دوباره، کاربرد جدیدی پیدا کرده است. در ابتدا، این مکانیزم به شرکت ها اجازه می داد که اندازه گوشی ها را کوچک تر کنند و مانع ضربه های ناخواسته به کیبورد گوشی می شد. اما حالا، گوشی ها دیگر از کیبورد های فیزیکی استفاده نمی کنند و طراحی کشویی برای مخفی کردن دوربین سلفی و افزایش نسبت نمایشگر به بدنه مورد استفاده قرار می گیرد.

ظهور، مرگ و تولد دوباره گوشی های کشویی

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران،دوران اوج این نوع طراحی، بین سال های 2007 تا 2009 بود. در سال 2009، 109 گوشی کشویی مختلف روانه بازار شد. با این حال، با نگاه به نمودار زیر، می توانید ببینید که این محبوبیت خیلی زود فروکش کرد.

طراحی کشویی

در رابطه با دوران اوج و مرگ زودرس این نوع مکانیزم، باید به معرفی آیفون در سال 2007 اشاره کنیم. با معرفی این گوشی، اپل دنیا را متقاعد کرد که دوران کیبوردهای فیزیکی به سر رسیده و حالا وقت بهره گیری از نمایشگرهای لمسی است. در سال 2008، گوشی های اندرویدی هم توانستند مرگ سیستم عامل سیمبین را رقم بزنند.

البته باید خاطرنشان کنیم که در ابتدا برخی از گوشی های اندرویدی هم از طراحی کشویی بهره می بردند که از بین آن ها می توانیم به نخستین گوشی مبتنی بر اندروید یعنی HTC Dream اشاره کنیم. با این حال، به لطف پیشرفت های به دست آمده در فناوری نمایشگرهای لمسی، کاربران خیلی زود استفاده از کیبوردهای مجازی را به بهره گیری از کیبوردهای فیزیکی ترجیح دادند.

آخرین گوشی مجهز به کیبورد فیزیکی که از طراحی کشویی بهره می برد، بلک بری Priv بود که در سال 2015 عرضه شد. سپس تا چند سال خبری از این نوع طراحی نبود تا اینکه در سال 2018 چهار گوشی مبتنی بر مکانیزم کشویی معرفی شد. البته در بین این گوشی ها، اوپو Find X اندکی متفاوت است زیرا با بهره گیری از یک موتور، حرکت این بخش از گوشی را به صورت اتوماتیک انجام می دهد و نیازی به کمک دریافت از دست کاربر ندارد.

اما در هر صورت اوپو Find X هم در بین گوشی های مجهز به طراحی کشویی قرار می گیرد، زیرا همه آن ها برای یک هدف مشترک از این مکانیزم استفاده کرده اند؛ و آن چیزی نیست جز مخفی کردن دوربین سلفی برای حذف بریدگی نمایشگر. اگر در این زمینه سخت گیری زیادی به خرج ندهیم، به نوعی می توانیم گوشی ویوو NEX را در همین دسته قرار دهیم که آن هم برای حذف بریدگی نمایشگر، از دوربین متحرک استفاده کرده ولی از لحاظ جزئیات، سنخیت چندانی با این گوشی ها ندارد.

در نمودار مربوطه، ما آمار مربوط به گوشی های تاشو را هم لحاظ کرده ایم. طی سال های 2003 تا 2005 این نوع گوشی های محبوبیت بسیار زیادی داشتند و معروف ترین آن ها گوشی های RAZR موتورولا بود. این نمودار به خوبی نشان می دهد که با ظهور گوشی های کشویی، گوشی های تاشو به حاشیه رانده شدند و چند سال بعد، نمایشگرهای لمسی همین اتفاق را برای گوشی های کشویی رقم زدند.

اما حالا گوشی های کشویی بار دیگر متولد شده اند. ولی آیا این یک فرایند ماندگار است؟ اعتراضات مربوط به بریدگی نمایشگر آن قدر زیاد بود که برخی از شرکت های سازنده برای حذف آن، به راه حل هایی مانند طراحی کشویی و دوربین پریسکوپی-علی رغم هزینه بالا و پیچیدگی زیاد-روی آوردند. با این حال، به نظر می رسد بیشتر کاربران (یا حداقل بیشتر شرکت های سازنده) دیگر مشکل چندانی با بریدگی نمایشگر قطره ای شکل و نمایشگرهای حفره دار ندارند.

در هر صورت باید ببینیم که در سال 2019 فرایند تولید گوشی های مبتنی بر طراحی کشویی متوقف می شود یا همچنان به حیات خود ادامه می دهند. در ضمنً نباید توسعه گوشی های تاشو را فراموش کنیم که به نوعی یادآور گوشی های تاشو قدیمی هستند ولی در شکل و شمایل کاملاً جدیدی متولد خواهند شد.

منبع: اقتصاد ایران

به "ظهور، مرگ و تولد دوباره گوشی های کشویی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ظهور، مرگ و تولد دوباره گوشی های کشویی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید