زالی: امید به زندگی در بین بانوان 2، 5 سال بیشتر از آقایان است ، 13 میلیون جوان مجرد در کشور داریم
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از سال 95 تا 99 کم ترین نرخ موالید را شاهد بوده و این موضوع ضربه بدی به ساختار جمعیت کشور می زند.
به گزارش گروه اجتماعی نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از سال 95 تا 99 کم ترین نرخ موالید را شاهد بوده این موضوع ضربه بدی به ساختار جمعیت کشور می زند. از سال 86 تا به امروز در یک جهت کاهش نرخ موالید حرکت می کنیم.
او اعلام نمود که بحث جمعیت و حرکت به سمت سالمندی یک سونامی و بحران جدی است و اختلال در تعادل جمعیت ایرانی به چشم می خورد.
زالی اضافه نمود: باید ساختار جمعیتی کشور را باز سازی کنیم. کشور در میانه پنجره جمعیتی برای افزایش جمعیت قرار داربم و فرصت زیادی برای استفاده از این پنجره جمعیتی نداریم. رشد سالمندی دارای نرخ بالایی است و هم اکنون در فاز دوم سالمندیرقرار گرفته ایم. کشور های اروپایی در زمان طولانی تری در این فاز قرار گرفته اند.
زالی گفت: 13 میلیون جوان مجرد در کشور داریم و یک سوم بانوان ایرانی یا ازدواج ننموده یا بدون فرزند و یا صاحب تنها یک فرزند هستند. 2/4 تا 2/5 سال سن ازدواج افزایش پیدا نموده است و میانه فاصله بین ازدواج تا تولد فرزند اول در حدود پنج سال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اگر خانمی تا سن 45 سالگی ازدواج نکند دچار تجرد قطعی شده است و این آمار در حال افزایش است. امید به زندگی در بین بانوان 2/5 سال بیشتر از آقایان است و سالمندی بانوان موضوع مهمی است.
او می گوید که از 13 میلیون مجرد در حدود پنج میلیون نفر از این افراد بانوان هستند. 55درصد از بانوان مطلقه ازدواج نمی نمایند.
منبع: خبرگزاری دانشجو