ایجاد 6 سازه آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد از اختصاص اعتبار برای ایجاد 6 سازه آبخیزداری در 6 منطقه استان اطلاع داد.

ایجاد 6 سازه آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد

عبدال میرفردی گفت: این اندازه سرمایه گذاری از محل اعتبارات ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری در مناطقی مانند سرابننیز، دیلگون، مارگون،چرام، طسوج و دیشموک اجرا می گردد.

او با اشاره به اینکه این طرح ها در قالب چهار هزار مربع سازه آبخیزداری طراحی شده تاکید نمود: احداث سازه های آبخیزداری مذکور هم اکنون در مرحله برگزاری مراحل قانونی مناقصه است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد تاکید نمود: امسال 55میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی، استانی و محرومیت زدایی به توسعه سازه های آبخیزداری در استان اختصاص یافته است.

میرفردی می گوید:امسال 28میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، 22 میلیارد تومان از محل منابع مالی محرومیت زدایی و پنج میلیاردتومان نیز از محل بودجه استانی برای احداث سازه های آبخیزداری نو یا تکمیل طرح های نیمه تمام مصوب شده است.

به گفته معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد: در صورت تخصیص اعتبارات پیش بینی شده 41 هزار متر مکعب سازه آبخیزداری در استان احداث خواهد شد.

او گفت:بی بی حکیمه در گچساران،دم چنار در بویراحمد و دارشاهی در شهرستان دنا و مناطقی مانند دیشموک،چاروسا، زیلایی و طسوج نیز طرح های آبخیزداری اجرا می گردد.

میرفردی با اشاره به شرایط اقلیمی سال آبی جاری باران های سیل آسای تابستانی گفت: احداث سازه های آبخیزداری ضمن ذخیره آب برای دوران کم آبی از بروز سیل و خسارت های ناشی از آن پیشگیری می نماید.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد می گوید: کنترل سیلاب،ایجاد اشتغال موقت و دائم،نشاط تفرجگاه ها، مهیا شدن آبشخور برای گونه های حیات وحش،تقویت پوشش گیاهی و افزایش تولیدات کشاورزی و دامپروری،کاهش رسوبات و افزایش عمر مفید سدها مزایای مهم اجرای سازه های آبخیزداری در این استان بوده است.

وی با اشاره به انجام طرح مطالعاتی پروژه های آبخیزداری در سطح یک میلیون و 400 هزار هکتار و مطالعات اجرایی به مساحت 620 هزار هکتار در استان ،توضیح داد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت اجرای طرح های آبخیزداری بیشتری را دارد

از سال 1370 تا به امروز 2.6 میلیون متر مکعب سازه آبخیزداری در این استان ایجاد شده است که اجرای این سازه ها باعث ذخیره سالیانه 40میلیون متر مکعب مهار سیلاب و کنترل 1.2 میلیون متر مکعب فرسایش خاک در استان می گردد..

آبخیزداری به معنای مهار آب های روان در زمان سیلاب و تزریق آن به سفره های زیرزمینی و بعلاوه ذخیره در پشت سدهای خاکی برای استفاده در زمان خشکسالی یا فصول گرم سال است.

میانگین سالیانه بارندگی کهگیلویه و بویراحمد در سال های پرآبی بالغ بر 700 میلی متر گزارش شده است در حالی که این شاخص در زمان خشکسالی تا زیر 500 میلی متر کاهش می یابد.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود 16 هزار و 249 کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران واقع شده است و یک درصد مساحت کشور است.

نقد و بررسی کالاهای دیجیتال کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "ایجاد 6 سازه آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایجاد 6 سازه آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید