چرا گوشی های هوشمند این قدر سنگین هستند؟

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، اگرچه طراحی گوشی های هوشمند در طول چند سال گذشته به طور محدود تغییر کرده، اما در این میان یک متغیر پنهان وجود دارد که به طور مداوم در حال افزایش است. در این مطلب قصد داریم به فرایند افزایش وزن گوشی های هوشمند بپردازیم.

چرا گوشی های هوشمند این قدر سنگین هستند؟

اگرچه اندازه این گوشی ها به طور قابل توجهی رشد داشته، اما در زمینه افزایش وزن گوشی های هوشمند باید به عوامل دیگری هم اشاره کنیم.

برای ساده تر کردن بررسی این موضوع، در این مطلب فقط وزن آیفون ها و پرچم داران سامسونگ را از نسل اول آیفون تا گلکسی اس 20 مقایسه می کنیم. اگر به نمودار زیر نگاهی بیندازید، این فرایند افزایش وزن را به خوبی مشاهده خواهید کرد.

وزن اولین مدل های آیفون چیزی بین 133 تا 140 گرم بود. این موضوع واقعا قابل توجه است زیرا مثلا آیفون 4 از بدنه مبتنی بر شیشه و فلز بهره می برد و این رویکرد تاثیر زیادی بر وزن آن نداشته است. از سوی دیگر، نخستین گلکسی اس سامسونگ که در سال 2010 معرفی شد، وزن بسیار کمتری نسبت به آیفون دارد.

اگر آیفون 3GS را با گلکسی اس مقایسه کنیم، می بینیم که گلکسی اس با وجود داشتن نمایشگر بزرگ تر و اینکه در کل گوشی بزرگ تری محسوب می شود، ولی 30 گرم سبک تر از آیفون موردنظر است.

مقصر اصلی این تفاوت وزن، صفحه نمایش است. اگرچه آیفون 3GS با نمایشگر LCD روانه بازار شد، ولی گلکسی اس از نمایشگر AMOLED بهره می برد. نمایشگرهای AMOLED معمولا نسبت به LCD بسیار باریک تر و سبک تر هستند زیرا نیازی به نور پس زمینه ندارند و هرکدام از پیکسل ها به تنهایی نور منتشر می کنند.

همچنین در اطراف پنل جلویی آیفون 3GS حاشیه فلزی تعبیه شده بود که کمی وزن این گوشی هوشمند را بالا می برد ولی در مقابل گلکسی اس از بدنه تمام پلاستیکی بهره می برد.

2012 از لحاظ وزن گوشی های هوشمند سال مهمی برای سامسونگ و اپل بود. اپل در این سال با ارائه بدنه آلومینیومی برای آیفون 5 توجهات زیادی را جلب کرد و در عین حال وزن آن را به 112 گرم کاهش داد. در همان سال، سامسونگ گوشی بسیار سنگین تر گلکسی اس 3 را با نمایشگر و باتری بزرگ تر و وزن 133 گرمی معرفی کرد.

باید خاطرنشان کنیم به غیر از نمایشگر، باتری هم نقش مهمی در وزن گوشی ها ایفا می کند. اما آیفون موردنظر علاوه بر اینکه مجهز به باتری کوچک 4 اینچی بود، از باتری بسیار کوچک تری هم بهره می برد و بنابراین وزن این گوشی هوشمند هم به طور قابل توجهی کمتر بود.

تغییر گسترده بعدی حدود 2014-2015 پس از آن صورت گرفت که طراحی گلکسی اس 5 به خاطر استفاده از پنل پشتی پلاستیکی مورد انتقاد قرار گرفت. سامسونگ هم برای گلکسی اس 6 به بهره گیری از بدنه دارای شیشه و فلز روی آورد.

در این میان باید بگوییم که وزن این گوشی از 145 گرم به 138 گرم کاهش پیدا کرد که این کار در اصل با کاهش ظرفیت باتری انجام شد. به همین خاطر عمر باتری به یکی از مهم ترین نقاط ضعف گلکسی اس 6 بدل شد.

در عین حال، آیفون هم در حال افزایش اندازه بود. تقاضا برای نمایشگرهای بزرگ تر منجر به افزایش اندازه صفحه نمایش از 4 به 4.7 اینچ بین آیفون 5 اس و آیفون 6 شد. ظرفیت باتری هم برای مقابله با مصرف انرژی نمایشگرهای بزرگ تر، افزایش یافت.

2017 هم در زمینه طراحی گوشی ها سال با اهمیتی بود و اپل در این رابطه نقش مهمی را ایفا کرد. در این سال آیفون X معرفی شد که از نمایشگر کم حاشیه و بدنه شیشه ای بهره می برد. با این کار، فرایند صعودی وزن گوشی های هوشمند شدت گرفت و روزبه روز گوشی های بیشتری به بدنه های مبتنی بر شیشه و فلز روی آوردند.

چرا گوشی های هوشمند سنگین تر شده اند؟

  • طی سال های گذشته اندازه نمایشگرها به طور فزاینده ای بزرگ تر شده است.
  • شیشه و فلز بسیار محبوب شده اند و هر دو آن ها مواد سنگینی محسوب می شوند.
  • افزایش ظرفیت باتری منجر به افزایش وزن گوشی ها می شود.

ادامه این فرایند در آینده

اگر از گوشی های سنگین دل خوشی ندارید، متأسفانه باید بگوییم که این فرایند متوقف نخواهد شد. کمپانی ها نه تنها به سمت ساخت گوشی های بسیار بزرگ و سنگین (مانند گلکسی اس 20 اولترا و آیفون XS مکس) در حال حرکت هستند، بلکه باید به گوشی های تاشو هم اشاره کنیم.

گلکسی فولد 276 گرم وزن دارد که معادل تقریبا دو گوشی هوشمند است؛ هواوی میت ایکس هم با داشتن وزن 295 گرمی نسبت به گلکسی فولد گوشی سنگین تری به حساب می آید.

در گذشته شرکت ها تلاش می کردند گوشی ها را سبک تر و کوچک تر کنند. اما حالا شاهد فرایند معکوس این قضیه هستیم. آیا بار دیگر گوشی های سبک و کوچک مورد استقبال قرار می گیرند؟ در دنیای تکنولوژی به خصوص گوشی های هوشمند پیش بینی کردن کار سختی است ولی در این مورد نباید انتظار بازگشت به فرایند گذشته را داشته باشیم.

5 باور نادرست ولی رایج در مورد گوشی های هوشمند

منبع: Phone Arena

منبع: دیجیکالا مگ

به "چرا گوشی های هوشمند این قدر سنگین هستند؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "چرا گوشی های هوشمند این قدر سنگین هستند؟" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا گوشی های هوشمند این قدر سنگین هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید