پرداخت 2700 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک توسعه صادرات استان مرکزی

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، مدیر امور شعب و بازاریابی بانک توسعه صادرات ایران گفت: 2700 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک توسعه صادرات استان مرکزی پرداخت شده و استان در این حوزه رتبه هشتم را در بین شعب این بانک در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

پرداخت 2700 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک توسعه صادرات استان مرکزی

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، حبیب احمدی در نشست تخصصی مدیران بانک توسعه صادرات ایران با صادرنمایندگان استان مرکزی گفت: 80 درصد مشتریان نمونه استان ها از مشتریان این بانک هستند که افزایش 100 درصدی این تعداد در دستور کار مدیران بانک واقع شده است.

وی ادامه داد: صدور ضمانت نامه های ارزی در استان مرکزی نسبت به سال گذشته چهار برابر افزایش یافته است.

احمدی افزود: استان مرکزی در حوزه اعتبارات اسنادی و وارداتی با 154 میلیون دلار رتبه نخست را در کشور کسب نموده و در زمینه اعتبارات اسنادی داخلی نیز رتبه چهارم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است. استان مرکزی در صدور حواله ارزی رتبه سوم کشور را در بین شعب بانک توسعه صادرات ایران داشته است.

وی همچنین گفت: 96 میلیون دلار حواله ارزی سال گذشته توسط بانک توسعه صادرات استان مرکزی صادر شد که میزان صدور این حواله ها در امسال با افزایش 34 میلیون دلاری به 130 میلیون دلار رسیده است.

محمود نعمتی مدیرکل هماهنگی امور مالی و بین الملل استانداری مرکزی، نیز در این جلسه گفت: سال گذشته توانستیم بیشتر از یک میلیارد دلار صادرات داشته باشیم و امیدواریم امسال نیز همین ارقام را تکرار کنیم. اگر بخواهیم آمار صادرات تولیدنمایندگان استان از استان های دیگر را هم محسوب کنیم این رقم بیشتر خواهد شد.

مدیرکل هماهنگی امور مالی و بین الملل استانداری مرکزی افزود: نرخ بیکاری استان مرکزی در تابستان امسال 8.3 بوده که نسبت به مشابه سال گذشته بیش از 1.1 کاهش پیدا نموده است.

نعمتی با اشاره به وجود بیش از سه هزار واحد صنعتی در استان گفت: معوقات کارگری واحدهای تولیدی استان از 59 واحد در سال گذشته به کمتر از 40 واحد در امسال رسیده و نشان می دهد که شاخص های مالی استان در وضعیت خوبی واقع شده است.

مدیرکل هماهنگی امور مالی و بین الملل استانداری مرکزی گفت: امروز باید همه برای توسعه و ثبات مالی کوشش نمایند چراکه دشمن در حال توطئه است و یکی از هدف های دشمنان، تولیدنمایندگان و واحدهای تولیدی هستند.

منوچهر توسطی، رئیس اتاق بازرگانی اراک نیز گفت: یک واقعیت مسلم وجود دارد و آن این است که کشوری به نام آمریکا سعی دارد شریان های مالی ما را قطع کند. وظیفه باز نگه داشتن این شریان ها با بخش خصوصی است و اگر بخش خصوصی شکست بخورد کل ایران شکست خورده است.

وی افزود: صادرات تنها راه مقابله با تحریم هاست. اگر بانک مرکزی و سیاست های دولت بخش خصوصی را محدود کند، نمی توان با تحریم ها مقابله کرد.

توسطی ادامه داد: زمانی که ارزش پول ملی یک کشور پایین می آید، انتظار می رود صادرات آن کشور چندین برابر گردد، مثل اتفاقی که در چین افتاد، ولی اکنون که ارزش پول ما به یک سوم کاهش یافته تنها شاهد 20 درصد افزایش صادرات بوده ایم که اصلا خوب نیست.

پارسا یکی از نمایندگان شرکت آذرآب نیز گفت: آذرآب توانسته قراردادی 25 میلیون یورویی ببندد که می تواند بسیاری از مسائل کارخانه را برطرف کند. ولی مشکل یک ضمانت نامه 4 میلیون یورویی است. قانون بانک توسعه صادرات این است که دریافت نماینده ضمانت نامه باید سپرده ای به میزان 10 درصد مبلغ ضمانت نامه در بانک داشته باشد و آذرآب اکنون قادر به تامین 400 هزار یورو نیست.

وی خواهان رسیدگی به این مشکل آذراب شد و افزود: آذرآب مقداری ارز یوان چنین نیز در بانک ملت دارد که برای تبدیل آن دچار مشکل است.

بر اساس این گزارش، در ادامه چندتن از صادرنمایندگان استان به بیان مسائل خود در حوزه بانکها پرداختند.

بابک رهنما، رئیس هیئت مدیره شرکت صنعتی گام اراک و صادرنماینده نمونه استان گفت: تولیدنمایندگان افسران خط مقدم جنگ مالی هستند، اما مسلما بدون اسلحه قادر به جنگیدن نیستند.

وی ادامه داد: ضمانت نامه تبدیل به پاشنه آشیل صادرنمایندگان شده است. درست است که بانک توسعه صادرات ضمانت نامه های خوبی به صادرنمایندگان می دهد ولی مشتری باید ضمانت نامه را قبول کند. متاسفانه اکنون حتی در کشورهای همسایه نیز ضمانت نامه بانک های ایرانی به سختی مورد پذیرش کارفرما واقع می شوند.

رهنما با اشاره به کاهش ارتباط بانک توسعه صادرات با بانک های خارجی پس از اعمال تحریم ها افزود: برای مثال بانک عراقی می گوید ما پول به بانک ایرانی انتقال نمی دهیم و در عین حال راه چاره بانک توسعه صادرات برای برطرف این مشکل عملیاتی نیست.

یکی دیگر از صادرنمایندگان حاضر در جلسه نیز با تایید صحبت رهنما گفت: برای وصول مطالبات خود در کشورهای همسایه مجبوریم چند مرحله از خدمات صرافی ها استفاده کنیم که باعث هدر رفتن منابع می گردد.

در این جلسه تولیدنمایندگان همچنین انتقاداتی نسبت به نرخ کارمزد تسهیلات بانک توسعه صادرات و مدت زمان بازپرداخت تسهیلات داشتند که یکی از مدیران بانک توسعه صادرات ضمن پذیرش بحث کارمزد و قول مساعدت و پیگیری در این زمینه، پیرامون زمان بازپرداخت تسهیلات گفت: بانک مرکزی از ما می خواهد ارزی که به بانک ما تزریق نموده را سریعتر به او برگردانیم تا صرف واردات کالاهای اساسی گردد، پس خیلی آزادی عمل در این زمینه نداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "پرداخت 2700 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک توسعه صادرات استان مرکزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرداخت 2700 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک توسعه صادرات استان مرکزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید