شیروان دره ، جادوی ناشناخته طبیعت ایران

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، بیشتر شگفتی های طبیعت ایران زمین انقدر ناشناخته اند که بسیاری از ما وقتی می خواهیم درباره جادوی طبیعت و یا نقاط شگفت انگیز دنیا حرف بزنیم و برای دیگران تعریف کنیم چیزی از ایران به یاد نمی آوریم یا اصلا نمی شناسیم که بخواهیم به دیگران معرفی کنیم و به تعریف از جاذبه های طبیعی کشورهای همسایه و حتی سرزمین های دور بسنده می کنیم. اما واقعیت این است که بغل گوش ما جاهایی است که در دنیا یگانه اند اما ما از آنها غافلیم و اگر عاشق طبیعت گردی باشیم راهی کشورهای دیگر می شویم. یکی از این جاذبه های طبیعی ناشناخته در ایران شیروان دره است که این بار در مجله خبرنگاران می خواهیم درباره اش برایتان بگوییم؛ محصول جادوگری طبیعت که چند هزار سالی است در سر گربه ایران آرام گرفته. اگر اهل طبیعت گردی هستید و دوست دارید به جاهای بکر سفر کنید با ما همراه شوید.

شیروان دره ، جادوی ناشناخته طبیعت ایران

شیروان دره ، دره تندیس ها، پادشاهان و نبردها

دره تندیس ها مشگین شهر

این دره عجیب وغریب که در زبان ترکی آذری شیروان دره سی نامیده می گردد در30 کیلومتری جنوب شرقی مشگین شهر در نزدیکی لاهرود در استان اردبیل واقع شده است. طول این دره حدود 12 کیلومتر است و از نزدیکی های جنوب لاهرود تا آت گولو (استخر اسب) ادامه دارد. اما شگفت انگیز بودن دره فقط به علت عمق و بزرگی اش نیست.

مجذوب نماینده ترین و عجیب ترین ویژگی این دره که حدود 75 کیلومتر مساحت دارد، بریدگی ها و دیواره های صخره ای هستند که شکل و شمایلی شبیه به پیکرهای انسانی دارند و انگار نه انگار که ساخته طبیعت هستند. هر کدام از این شکل ها نام و افسانه خاص خود را دارند، مثل دودکش جن و تخت دیو و غیره که در طول هزاران سال ساخته و سینه به سینه نقل شده است. صخره های شیروان دره از نظر شکل و ساختار شباهت زیادی به صخره های جزیره ماداگاسکار آفریقا و کاپادوکیای مشهور ترکیه دارند که شاید خیلی از شما به آنجا سفر نموده باشید.

جالب است بدانید خاک این منطقه ماسه ای است و دره در مدت چند هزار سال در اثر فرسایش خاک به وجود آمده و به علت این ویژگی، خاکش هر سال در اثر بارندگی شسته و دره عمیق تر می گردد.

شیروان دره

درباره نام دره دو روایت وجود دارد: عده ای می گویند شیخ حیدر صفوی در این محل با شیروان شاه گرجی جنگیده و کشته شده و نام فاتح جنگ بر محل نبرد مانده. عده ای هم معتقدند شیروان نام دختری بوده که در رسیدن معشوق ناکام مانده و خودش را از دره به پایین پرت نموده.

نام پادشاه دیگری هم بر صخره های دره ثبت شده، البته این بار ایرانی. صخره های ندیر باخان یا نادرباخان یادگار زمانی است که نادرخان افشار قبل از تاجگذاری و اضافه شدن پسوند شاه به اسمش به این محل سر زده و از فراز صخره ها به دره نگاه نموده است. براساس روایت ها، به جز جنگ حیدرخان صفوی و شیروان شاه یک جنگ دیگر هم در شیروان دره رخ داده؛ جنگی میان اشکانیان و رومیان در دشت صاف بالای دره که به این مناسبت میدان اشک(اشک میدانی) نامیده می گردد. نام دیگر این دشت، میدان هوشنگ(هوشنگ میدانی) است که باز هم براساس روایت ها هوشنگ، پادشاه باستانی ایران، آتش را در این محل کشف نموده است.

شیروان دره

شیروان دره ، دومین ژئو پارک خاورمیانه

دره شیروان سبلان | دومین ژئو پارک خاورمیانه

دره عجیب و غریب و افسانه ای شیروان به علت ویژگی های جغرافیایی منحصربه فرد، پوشش گیاهی و گونه های جانوری که در آن زندگی می نمایند، از نظر اکوسیستمی ارزش زیادی دارد و در حال ثبت در لیست میراث جهانی یونسکو است. شیروان دره سی در منطقه ساوالان واقع شده است و یکی از یازده زیستگاه حیات وحش این منطقه است. این دره محل زندگی دائمی حیواناتی مثل قوچ، میش، خرس قهوه ای، خوک، کبک، قمری، روباه و چند گونه از پرنده های مهاجر است.

شیروان دره سی

در این دره زیبای بکر که طبیعت حیرت انگیزی دارد، دو دریاچه، چند آبشار و چند چشمه آبگرم و سرد واقع شده است. دریاچه های آت گولو (استخر اسب) و جیران گولو در نزدیکی نادرباخان قرار دارند و در استخر اسب ماهیان سردآبی پرورش داده می گردد. مشهورترین آبشارهای شیروان دره در غربش واقع شده است و به آبشارهای دوقلو معروفند. ارتفاع یکی از این دو آبشار حدود 30 متر است و از فراز صخره ای بلند پایین می آید و راستاش را به شکل رودخانه در دره ادامه می دهد. یک آبشار زیبا و چشم نواز هم در جنوب دره واقع شده است. شگفتی های دره تمام نشدنی است و چشمه های آب گرم و آب سردی که از دل زمین می جوشند چشم انداز های نفس گیری خلق می نمایند. اگر سر راه چشمه ها تخته سنگی باشد آبشار می سازند و به همین علت شیروان دره سی پر از آبشار است که درباره معروف ترین آبشار برایتان گفتیم.

برترین زمان سفر به دره شیروان

شیروان دره سی

اول از همه به این نکته توجه داشته باشید برای اینکه بزنید به دل طبیعت بی نظیر دره هم راهنمای آشنا لازم دارید، به خصوص اگر طبیعت گرد تازه کار و ناآشنا به منطقه باشید، هم تجهیزات مناسب. شیروان دره سی در منطقه ای کوهستانی واقع شده است که زمستان هایش به سرد، طولانی و سخت بودن مشهور هستند. در این منطقه زمستان خیلی زود آغاز می گردد و تا اواسط بهار هم ادامه دارد. تمام زمستان منطقه ساوالان پوشیده از برف است و طبیعت گردی در آن آسان نیست طبعا برترین زمان سفر نیمه اول سال است.

راستا دسترسی به دره شیروان

آغاز راستا دره شیروان یک راه باریک است که عرضی در حدود 20 تا 30 متر دارد و شیب دیواره های دره 90 درجه است و ارتفاع شان به بیشتر از 100 متر می رسد. هر چه به بروید لاهرود بروید عرض دره بیشتر می گردد و ارتفاع دیواره ها کمتر.

دره شیروان

برای رسیدن به دره چند راستا وجود دارد. کم خطرترین به این شکل است که راستا خاکی رود شابیل تا آت گولی را با ماشین طی کنید و از کنار دریاچه پیاده حدود نیم ساعت پیاده بروید تا به ورودی دره شیروان برسید. راستا دیگر که چندان آسان نیست در فاصله 5 کیلومتری پایین آبگرم شابیل است. این راستا را فقط می توانید پیاده بروید و برای رسیدن به دره باید از کنار آبشارهای دوقلو از صخره فرود بیایید تا به دره برسید و البته ابزار صخره نوردی و فرود لازم دارید. راستا دیگر دره از سه راهی روستای داش کسن است. روستای موییل که چشمه آب گرم معروفی دارد یکی دیگر از راستاهای رفتن به دره است.

اطلاعات بازدید از شیروان دره سی

دره شیروان

ساعت بازدید : 24 ساعت

قیمت بلیت : رایگان

آدرس شیروان دره سی : اردبیل، نرسیده به مشکین شهر، بعد از لاهرود، جاده آبگرم شابیل، دره شیروان

سفززونی ها عزیز شما هم از خاطرات و تجربه سفرتان به شیروان دره برایمان بنوسید. آیا سفر به این محل را به دوستان تان هم پیشنهاد می کنید؟ آیا خاطره جالبی دارید که دوست داشته باشید با دیگران به اشتراک بگذارید؟

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور

به "شیروان دره ، جادوی ناشناخته طبیعت ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیروان دره ، جادوی ناشناخته طبیعت ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید