سریع ترین کوسه دنیا در لیست گونه های در معرض خطر نهاده شد

به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، تعدادی از کشورها در اقدامی که مورد حمایت فعالان زیست محیطی است، با عنوان فراخوان بیداری به کشورهایی که صید ماهی انجام داده و کاهش جمعیت گونه های در معرض خطر را نادیده می گیرند، به محافظت از سریع ترین کوسه دنیا به منظور جلوگیری از انقراض آن رای داده اند.

سریع ترین کوسه دنیا در لیست گونه های در معرض خطر نهاده شد

به گزارش ایسنا، کشورهای مختلف در هفته جاری در ژنو طبق کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های در معرض خطر (CITES) به تنظیم تجارت بین المللی هر دو گونه کوسه ماکو باله کوتاه و کوسه ماکو باله بلند و هم چنین 16 گونه آسیب پذیر از کوسه ها و پرتوماهی رای دادند.

کوسه های ماکو که به دلیل سرعت بالای خود به یوزپلنگ های اقیانوس ها معروف هستند، می توانند به سرعت 70 کیلومتر بر ساعت برسند. صید بی رویه این کوسه ها در سراسر دنیا صورت می گیرد اما کوسه های ماکو باله کوتاه به ویژه در اقیانوس اطلس شمالی آسیب پذیر تلقی می شوند.

کشتی های اتحادیه اروپا که به طور عمده اسپانیایی و پرتغالی اند، مسئول 65 درصد کل صیدهای گزارش شده از ماکوهای باله کوتاه در اقیانوس اطلس شمالی از ژانویه تا ژوئن سال 2018 میلادی بوده اند و با هیچ گونه محدودیتی در این زمینه روبه رو نبوده اند.

کارشناسان و فعالان زیست محیطی زنگ خطر درباره شکار گونه های مهم را به صدا درآورده اند. سال جاری کوسه های ماکو باله کوتاه و ماکو باله بلند به عنوان گونه های در معرض خطر طبقه بندی شده و در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت قرار گرفته اند. در ماه ژوئن کارشناسان هشدارهای شدیدی مبنی بر کاهش این گونه ها با سرعتی بیش از آن چه که پیش بینی شده بود، صادر نموده و پیشنهاد کاهش میزان صید این کوسه ها را از سالیانه 3000 تُن به 300 تُن دادند تا امکان بهبودی جمعیت آن ها فراهم گردد.

تقاضای سوپ باله کوسه یکی از عوامل محرک در کاهش تعداد کوسه ها در اقیانوس هاست. بیشتر تجارت دنیای کوسه ها، پرتوماهی ها و فرآورده های آن ها به ویژه باله و گوشت غیرقانونی است.

گروه های زیست محیطی تصویب این پیشنهاد را که مکزیک ارائه داده و اتحادیه اروپا در هجدهمین کنفرانس CITES در آن همکاری داشته، اولین قدم به سمت مدیریت صحیح جمعیت های کاهش یافته این جانداران دانسته اند.

معاونت بخش کوسه ها و پرتوماهی های انجمن حفاظت از حیات وحش اظهار داشته که دولت های عضو CITES به وضوح به دنبال تقویت کوشش ها برای جلوگیری از انقراض کوسه های ماکو، پرتوماهی ها و بعضی دیگر از آبزیان هستند. به گفته وی کوسه ها و پرتوماهی ها از مورد تهدیدترین گونه های زمین بوده و اقداماتی در حال اجرا است تا از حفظ این گونه ها که حدود 400 میلیون سال بر روی زمین زیسته اند، برای نسل های بعد اطمینان حاصل گردد.

این فهرست هم چنین از اولویت قرار دریافت ماکوها به عنوان شکارچیانی مهم توسط سازمان های شیلات که دهه هاست مدیریت این گونه ها را نادیده گرفته اند، اطمینان حاصل خواهد نمود.

این معاهده اگر چه تجارت را ممنوع نمی نماید اما کشورها را مجبور می نماید تا صادرات کوسه ها و پرتوماهی های مذکور را ردیابی نموده و نشان دهند که صید آن ها بقای طولانی مدت آن ها را تهدید نخواهد نمود.

به نوشته روزنامه گاردین، کوسه های ماکو باله کوتاه نسبت به سایر گونه های کوسه ها فراوری مثل کمتری داشته و دیرتر بالغ می شوند، به طوری که ماده های این گونه در سن 18 سالگی به بلوغ رسیده و این ویژگی باعث آسیب پذیری بیشتر آن ها در برابر صیدهای بی رویه می گردد.

منبع: همشهری آنلاین

به "سریع ترین کوسه دنیا در لیست گونه های در معرض خطر نهاده شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سریع ترین کوسه دنیا در لیست گونه های در معرض خطر نهاده شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید