بهبود شرایط اینترنت با افزایش ظرفیت شبکه ملی اطلاعات
به گزارش نقد و بررسی کالاهای دیجیتال، نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: افزایش ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات ، شبکه بین الملل و همچنین ترغیب کاربران به استفاده از اینترنت ثابت، به بهبود شرایط شبکه در مقایسه با دو ماه گذشته منجر شده است.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی نقد و بررسی کالاهای دیجیتال به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، سجاد بنابی نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: افزایش ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات ، شبکه بین الملل و همچنین ترغیب کاربران به استفاده از اینترنت ثابت، به بهبود شرایط شبکه در مقایسه با دو ماه گذشته منجر شده است.
وی افزود: مصرف اینترنت در ایام کرونا افزایش پیدا کرد و به دنبال آن، اینترنت با افت کیفیت روبه رو شد. چنانچه در حوزه موبایل، میانگین سرعت اینترنت از حدود 11 مگابیت برثانیه به پنج مگابیت برثانیه در کرونا هم رسید و در حوزه اینترنت ثابت هم مواردی ازجمله حضور افراد در منازل و همچنین ارائه بسته های رایگان، به افزایش ترافیک و افت کیفیت منجر شد.
نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت تصیح کرد: با استناد به آمار جهانی، رتبه اینترنت موبایل ایران را در ماه مارس سال 2020، به 79 از میان 141 کشور و رتبه اینترنت ثابت را به 153 از میان 176 کشور رساند که در مقایسه با ماه ژانویه، حاکی از افت 9 رتبه ای در اینترنت موبایل و سقوط 31 پله ای در اینترنت ثابت بود و البته اعتراض کاربران اینترنتی هم بر این موضوع صحه گذاشت که کیفیت شبکه اینترنت با کاهش روبرو شده است.
بنابی ادامه داد: طبق آخرین آمار منتشرشده در ماه می امسال میلادی، سرعت اینترنت موبایل به رتبه 67 رسیده که حاکی از صعود 3 رتبه ای نسبت به ماه ژانویه و صعودی 12 رتبه ای نسبت به ماه مارس است. در حوزه اینترنت ثابت، نیز رتبه ایران به 129 رسیده که اگرچه نسبت به ژانویه 2020، سقوطی 7 پله ای را تجربه نموده اما در مقایسه با ماه مارس، با 24 رتبه صعود روبرو شده است.
نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: حجم مصرف داده از بهمن 98 تا فروردین 99 نزدیک به 100 درصد رشد داشت که سهم عمده این رشد متعلق به ترافیک و محتوای داخلی بود. این عدد اکنون نسبت به فروردین با 20 درصد کاهش روبرو شده که البته خیلی هم کم نشده و همچنان از بهمن ماه بیشتر است. اما در همین مدت چند اتفاق اساسی افتاد که در بهبود شرایط لایه دسترسی نقش داشت.
وی افزود: شرکت ارتباطات زیرساخت ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات را حدود 1.4 ترابیت برثانیه، معادل 1400 گیگابیت برثانیه و ظرفیت شبکه بین الملل کشور را حدود 50 درصد افزایش داد، در لایه دسترسی هم ظرفیت اپراتورهای ثابت یعنی مخابرات و FCP ها حدود 200 درصد رشد یافت. این افزایش ظرفیت باعث شد ما سعی کنیم رشد مصرف شبکه موبایل را تا حد زیادی کاهش داده و کاربران را به سمت استفاده از شبکه ثابت از جملهADSL، VDSL، FTTH و شبکه ثابت وایرلس TD-LTE ترغیب کنیم.
بنابی با اشاره به محدودیت فرکانسی توضیح داد: با توجه به اینکه فرکانس اپراتورها تا حد زیادی اشباع شده بود، مخصوصاً فرکانس های پایین که برای کیفیت مکالمه و پوشش ضروری است و نه انتقال داده، کوشش کردیم فضایی ایجاد کنیم که با ورود تکنولوژی VDSL توسط مخابرات و FCP های دیگر، مصرف کاربران را به سمت اینترنت ثابت ببریم.
منبع: خبرگزاری فارس